Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wereldwijd lof voor Verstappen na zege: "Een heilige in wording"

Max Verstappen wist op de valreep nog zijn tweede overwinning van het jaar te veroveren. In de internationale media zorgde het voor opluchting dat Mercedes toch weer eens op waarde werd verslagen. Er is volgens hen geen twijfel over mogelijk dat de grote Max Verstappen de enige was die Mercedes op waarde kon kloppen.

Met op het oog speels gemak was Max Verstappen van start tot finish de baas in Abu Dhabi. De Nederlander zette zijn eerste poleposition van het seizoen moeiteloos om in zijn tiende Grand Prix-overwinning uit zijn Formule 1-carrière. Valtteri Bottas eindigde de race op ruim vijftien seconden, Lewis Hamilton op achttien. In de internationale media ging de dominantie van de Red Bull-coureur niet onopgemerkt voorbij. Het Britse BBC zag hoe lokale held Hamilton geen vuist kon maken. "Van begin tot eind was Verstappen in controle na zijn verrassende poleposition op zaterdag. Bottas kon Max niet bijhouden en Hamilton, die wel wat meer pace dan de Fin leek te hebben, was ook niet bij machte om dichterbij te komen." Sky Sports omschreef de overwinning van Verstappen als 'verpletterend'. "Hij en Red Bull waren onverwachts dominant in Abu Dhabi. Hij zette Mercedes op zij alsof het niks was en reed op indrukwekkende wijze naar de overwinning op het Yas Marina circuit. Van begin tot einde zag het er erg comfortabel uit." Artikel gaat verder onder de afbeelding .

In het land van Ferrari, Italië, werd Max Verstappen op handen gedragen na zijn tweede overwinning van het jaar. "Super Max", kopte de Italiaanse Gazzetta dello Sport . "Nadat George Russell in Bahrein de discussie opende over hoe goed Hamilton is, heeft Verstappen die discussie over de beste F1-coureur geopend. "Het is jammer dat Max zijn talent slechts zelden kan laten zien, omdat de Red Bull-bolide niet altijd even goed is. Hij won deze zondag in ieder geval met autoriteit en nu kan hij alleen maar hopen op een sterkere Honda-motor in 2021. Hij gaf een signaal af aan de concurrentie en laat zien dat hij de strijd met Mercedes aan wil gaan. Als Red Bull en Honda hem een goede wagen geven, dan is het zeker dat Super Max het gevecht met Lewis aan kan gaan." In de Corriere dello Sport deden ze er nog een schepje bovenop. "Verstappen reed vooraan het veld geweldig. Max is een heilige in wording en verdient volgend jaar een snellere Red Bull. In deze saaie race konden we vooral genieten van Verstappen. Hij controleerde de Mercedes-coureurs en zijn overwinning heeft hem ongetwijfeld hoop gebracht. Artikel gaat verder onder de afbeelding.

Aan de andere kant van de oceaan, in de Verenigde Staten, sprak men over een 'makkie' voor Verstappen. "Zijn overwinning was zeer dominant. Het hele jaar was hij al de enige die de Mercedes-coureurs redelijk comfortabel kon volgen en door zijn eerste poleposition van het jaar en zijn tweede overwinning eindigt Red Bull het jaar op een positieve manier", aldus ESPN. Het Franse L'Équipe concludeerde tot slot dat het zoals vaak maar een saaie bedoeling was in Abu Dhabi, maar tegelijkertijd zagen ze Verstappen schitteren. "Na een goede start wist hij op briljante wijze te domineren, zijn voorsprong op Mercedes en zijn banden te managen. Hij hoefde zich geen seconde zorgen te maken." In Duitsland vielen ze bijna in slaap tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen. Verstappen was een van de weinige lichtpuntjes. "Verstappen irriteert de wereldkampioenen", kopt Bild op maandagochtend. "Het was saai, maar daar zal de Nederlander geen moment mee zitten. Hij leidde van start tot finish en sloot het seizoen soeverein af."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024