Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wat doet de PR-dame aan de zijde van Max Verstappen?

Als je Max Verstappen door de F1-paddock ziet lopen, is dat niet zelden met een dame aan zijn zijde. En nee, we hebben het niet over Kelly Piquet. Het was jarenlang Gemma Lusty, nu is het Anna Webster. Maar wat doet deze PR-dame en hoe is Verstappen om mee te werken?

XPB 1203035 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Ik denk dat je me misschien weleens rond hebt zien lopen met Max Verstappen. Maar dat is slechts het topje van ijsberg van wat ik in werkelijkheid allemaal doe", zo introduceert Gemma Lusty (zie foto) zichzelf in de nieuwe Viaplay-documentaire Max Verstappen - Off the Beaten Track.

Gemma Lusty was tot en met 2023 de communications manager van Red Bull Racing en als zodanig begeleidde ze Verstappen bij al zijn media-verplichtingen en alle interviews. Voor dit seizoen is dat stokje overgenomen door Anna Webster, maar de functie is dezelfde. Lusty geeft een inkijkje: "Op elke mediadag spreek ik met hem door wat we gaan doen. Dat is dit, dit, dit, dit, én dit. Erg top level."

Verstappen ondergaat dat soort activiteiten vaak met gezonde tegenzin. Hij doet het welhaast op de automatische piloot, ook om energie te besparen voor de momenten dat hij in de auto zit. En die balans valt niet altijd in het voordeel van de coureur Verstappen uit, legt Lusty uit.

"Op de momenten dat hij niet in de auto zit of bezig is met engineering, dan zetten we hem in voor marketingdoeleinden", aldus Lusty, die ook wel weet dat het niet Verstappen zijn favoriete bezigheid is. Toch zou ze Verstappen niet omschrijven als humeurig naar de pers toe.

"Ik denk niet dat hij nors is in zijn marketingverplichtingen. En als dat ooit wél zo is, dan is dat omdat hij heel veel heeft moeten doen. Ik denk juist dat hij heel redelijk is, maar ik denk dat hij vaak niet wordt begrepen in het feit dat hij echt heel veel van het racen houdt. Ik snap dat ook. Hij is een atleet, een wereldkampioen."

"Soms zien we ook wel dat hij zich niet helemaal op zijn gemak voelt tijdens bijvoorbeeld bepaalde marketingopnamen, maar we proberen een leuke sfeer om hem heen te creëren. Soms liggen we dan dubbel van het lachen, bijvoorbeeld als hij werkelijk heel ongepaste dingen roept. Soms moeten we het dan opnieuw doen, omdat het materiaal echt niet gebruikt kan worden, omdat het te absurd is."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan