Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Wie is Oliver Bearman, de piepjonge vervanger van Sainz bij Ferrari?

Ferrari maakte bekend dat Oliver Bearman zijn Formule 1-debuut maakt in de Grand Prix van Saoedi-Arabië als vervanger van de zieke Carlos Sainz. Maar wie is deze piepjonge Brit?

Oliver Bearman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Carlos Sainz was het hele Formule 1-weekend in Saoedi-Arabië al niet fit en naar nu blijkt had dat alles te maken met een opkomende blindedarmontsteking. De Spanjaard moet geopereerd worden en wordt vervangen door reservecoureur Oliver Bearman.

Bearman is met zijn 18 lentes één van de allerjongste F1-coureurs ooit en sowieso de jongste voor Ferrari en staat dus voor de moeilijke taak om halverwege het weekend in één van de absolute topauto's te springen en dat op één van de moeilijkste F1-circuits. Bearman rijdt normaal gesproken in de Formule 2, maar breekt zijn campagne aldaar voor in ieder geval dit weekend af.

Bearman komt als Ferrari-junior normaal gesproken uit voor Prema Racing. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen, nadat hij vorig jaar bij zijn debuut beslag legde op P6 in het kampioenschap. Bij vlagen was hij echter onverslaanbaar en met name met zijn dubbelzege in Bakoe maakte hij indruk.

In 2022 werd hij met hetzelfde Prema derde in de Formule 3 en aan Bearman kleeft ook een Nederlands tintje. In 2021 pakte hij namelijk in de Formule 4 de titel met het Nederlandse Van Amersfoort Racing in het tweede jaar in die klasse waarin hij de kartsport achter zich liet.

Bearman maakt sinds november 2021 deel uit van de Ferrari Academy, nadat hij een maand eerder finalist werd in het scouting programma van De Scuderia.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China