Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Nieuwe Williams-teambaas belooft beterschap: 'Wij worden geen tiende'

Simon Roberts gaat zijn eerste seizoen in als teambaas van Williams F1. De Engelsman doet voorspellingen over het nieuwe seizoen en 2022 en gaat er vanuit dat zijn team de laatste stek in het kampioenschap verlaat.

Afgelopen seizoen was voor Williams al een verbetering ten opzicht van 2019, al zie je dat nog niet terug in de eindrangschikking. Het team bivakkeert nu al drie jaar opeen op de laatste plaats en scoorde ook ieder jaar minder punten: van zeven in 2018, naar 1 in 2019 en geen enkel punt in 2020. Toch is de auto wel degelijk verbeterd.

En misschien wel belangrijker nog, er is een grote geldbron gekomen door de overname van het team door Dorilton Capital. Tijd om vooruit te kijken dus. Want hoewel de auto's grotendeels hetzelfde blijven, gaan er in 2022 grote veranderingen plaatsvinden.

Toch is Simon Roberts hoopvol voor dit seizoen. "We willen geen tiende worden en dat verwachten wij ook niet. Maar, we zullen niet direct een middenmotor zijn, daar zitten we nu nog te ver vandaan."

Het lijkt erop dat het team vooral in de races performance moet vinden, het haalde in de vorm van George Russell in 2020 namelijk liefst tien keer Q2. Het zal zich dat ook moeten richten op aerodynamische verbeteringen.

Williams is al volop bezig met 2022, want dan is er veel terrein te winnen, denkt Roberts. "Als je risico neemt in 2022 dan kan zich dat flink uitbetalen, het wordt een legendarisch seizoen. Niemand wil het bij het verkeerde eind hebben, maar wij weten precies wat wij moeten doen", aldus teambaas Roberts.

Roberts lijkt overtuigd van een succesvol 2022. "We hebben een goed team, we weten precies wat we moeten doen om een '22 auto te ontwerpen. Waar we straks staan dat weet ik niet, maar we doen ons best."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Meest gelezen

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië