Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams-baas hekelt boze Hamilton-fans: "Compleet onacceptabel"

Na de hectische slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi, was Nicholas Latifi voor vele teleurgestelde fans de zondebok. De Canadees, die met zijn crash alle controversiële gebeurtenissen in gang zette, kreeg de volle laag van veel Hamilton-fans. Onacceptabel, zo oordeelt zijn teambaas Jost Capito.

Voor Nicholas Latifi eindigde het vorige seizoen in mineur. Niet alleen crashte hij in de slotfase van de laatste race, nadat hij in gevecht was met Haas-coureur Mick Schumacher, ook zorgde zijn crash ervoor dat de safety car de baan op kwam en het kampioenschap in de laatste minuten helemaal op zijn kop werd gezet. In de daaropvolgende kreeg Latifi de volle laag van Hamilton-fans, die boos op hem waren vanwege zijn crash. De Canadees ontving zelfs doodsbedreigingen, waarop hij een lange tijd niet liet zien op social media. In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt zijn teambaas Jost Capito gevraagd naar alle gebeurtenissen. De Duitser hekelt de berichten die Latifi allemaal heeft ontvangen. "Wat er met Latifi is gebeurd is compleet onacceptabel. Het is lastig om hem meer dan alleen mentale support te geven. We hebben hem gesteund, want we zijn ervan overtuigd dat hij niets fout deed." "Het team heeft ook geen fouten gemaakt. Hij was gewoon aan het racen en dan gebeuren dat soort dingen. We wilden dat hij vocht, daar was niets mis mee."

Goede reactie van Latifi

Volgens Capito heeft Latifi na een periode van rust goed gereageerd op alle berichten. Met zijn boodschap liet hij zien wat voor een goed persoon hij is, vindt de teambaas. "Hij heeft zelf een tijdje niet op social media gezeten en wij hebben hem ook rust gegund. Je hebt de tekst gezien die hij heeft geschreven toen hij terugkeerde op social media en dat heeft denk ik ook geholpen, niet alleen voor hem, maar ook voor iedereen in de sport en daarbuiten." "Het heeft hem sterker gemaakt en ik denk dat het veel zegt over zijn persoonlijkheid en zijn waarden, die geheel overeenkomen met die van Williams. Wij werken met hem samen en steunen hem volledig. Als hij iets nodig heeft, dan steunen wij hem daar in."

Uitslag onderzoek GP Abu Dhabi laat op zich wachten

Na het controversiële einde van de race op het Yas Marina Circuit, op die twaalfde december, startte de FIA een uitvoerig onderzoek. Die resultaten zouden ze op maandag delen met Capito en de andere teambazen, maar dat gebeurde niet. De president had nog wat meer tijd nodig, maar komt later deze week met zijn verslag. Gevraagd wat hij er van vond dat FIA haar eigen deadline niet heeft gehaald, haalt de Duitser zijn schouders op. Het zij zo, oordeelt Capito. "Daar verbind ik helemaal geen conclusies aan. Als zij wat meer tijd nodig hebben om tot een goede analyse te komen en de juiste maatregelen te nemen, dan heb ik liever dat ze dat doen in plaats van te haasten om een deadline te halen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"