Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams beweert financiële plaatje voor 2019 rond te hebben

Het gaat van kwaad tot erger voor Williams. Waar de stal in zowel 2014 als 2015 nog op P3 in de eindrangschikking van het constructeurskampioenschap werd opgenomen, daar staat de legendarische stal uit Grove op dit moment allerlaatste.

Tot overmaat van ramp vertrekken er na dit seizoen twee geldschieters. Lawrence Stroll heeft het team van Force India overgenomen en het lijkt onwaarschijnlijk dat hij zijn centen in twee stallen wil stoppen. Ook drankgigant Martini vertrekt: na vijf seizoenen vindt het Italiaanse merk het mooi geweest.

De tiende en laatste plaats in het wereldkampioenschap levert bovenal lang niet zoveel geld op als dat de vijfde plek, waarop Williams in de afgelopen twee seizoenen eindige, doet. Williams gaat er ontegenzeggelijk dus hard op achteruit voor het seizoen 2019, mits men een bijzonder rijke coureur en/of een nieuwe geldschieter weet te vinden. Waarnemend teambazin Claire Williams, dochter van naamgever Frank Williams, wil niets van financiële problemen weten. Tijdens een sponsorevenement van Acronis in Singapore, voorafgaand aan het Grand Prix-weekend, laat de Britse weten dat ondanks dat er veel over haar stal wordt gesproken, het sowieso aan de start zal verschijnen in 2019. "We hebben het budget voor 2019 nagenoeg rond", spreekt ze. Wie er in 2019 voor Williams aan de start van de Grands Prix verschijnen is nog onduidelijk, al lijkt het waarschijnlijk dat Sergey Sirotkin mag blijven. De Rus neemt naar verluidt jaarlijks vijftien miljoen euro mee.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie