Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Williams

Williams draait bij: "W Series ontzettend knap opgezet"

Vandaag (zaterdag) is het niet alleen tijd voor de Jumbo Racedagen op het Circuit Zandvoort, er wordt tevens geracet in België. Op de Omloop van Terlaemen in Zolder komen de mannen van de DTM en de vrouwen van de W Series in actie voor hun tweede raceweekend.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Formule 1-teambazin Claire Williams is naar eigen zeggen behoorlijk onder de indruk van de W Series. De Britse, dochter van oprichter Frank Williams en waarnemend teambazin van de gelijknamige stal, had in eerste instantie niet veel fiducie in een klasse waarin enkel vrouwen deel mogen nemen.

"Ik was uitgenodigd voor de eerste W Series-wedstrijd, die twee weken geleden op de Hockenheimring plaatsvond. Vrouwen die deel uitmaken van de Formule 1-paddock worden constant naar hun mening omtrent de W Series gevraagd en in eerste instantie was ik een beetje kritisch en gereserveerd. Ik wist van tevoren niet zeker of dit wel de juiste manier was om vrouwen te ondersteunen."

Williams heeft, na het spektakel met eigen ogen te hebben aanschouwd, haar mening echter bijgesteld. "Het was fantastisch", laat ze ten overstaande van onder meer RacingNews365 weten. "Het was goed om erheen te gaan, het is ontzettend knap hoe men dit kampioenschap - ongeacht of het alleen voor vrouwen is of niet - binnen no-time heeft opgezet. Natuurlijk was het historisch dat er achttien wagens enkel bestuurd door vrouwen op de grid stonden."

Jamie Chadwick domineerde de eerste W Series-wedstrijd. De Britse vertrok vanaf poleposition en moest na een remfoutje de leiding kortstondig uit handen geven, maar stelde orde op zaken om de race op haar naam te schrijven. "Het is natuurlijk nog vroeg in het kampioenschap en er zijn meerdere sterke vrouwen, maar Jamie heeft haar visitekaartje wel afgegeven. Het zal interessant worden om te zien hoe de andere vrouwen zich ontwikkelen."

Wellicht maakt de W Series in de toekomst deel uit van het voorprogramma van de Formule 1 - Williams juicht het in ieder geval toe. "Ik weet niet hoe ik de W Series op dit moment zou kunnen steunen, maar ik sta er in ieder geval achter."

De tweede W Series-wedstrijd van het seizoen 2019 begint vanmiddag om 16.00 uur. De race is live te zien op Ziggo Sport Racing.

Met medewerking van Joe van Burik

0 reacties

    F1-podcast "Zonder Verstappen was Red Bull niet meer dan een subtopper"