Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams en Gulf hinten alsnog naar iconische livery

Wiliams presenteerde vandaag (maandag) een livery die sterke gelijkenissen vertoonde met de livery van vorig jaar. Voor diegenen die ietwat teleurgesteld waren, lijkt het roemruchte team te hinten naar goed nieuws.

Williams FW45 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams F1

Het was rond de launch van De Williams een prangende vraag van veel leden van het F1-journaille, waaronder ook RacingNews365; waarom was de livery niet méér doorspekt van de nodige Gulf-kleuren, iets waar menig Formule 1-fan toch wel op hoopte?

Een sluitend antwoord blijft uit de mond van James Bower, commercieel directeur van Williams, eigenlijk uit, maar in plaats daarvan hint hij naar acties later in het jaar.

"We hebben een akkoord bereikt over de zichtbaarheid van Gulf gedurende het gedurende het seizoen, maar we hebben enkele opwindende plannen klaarliggen gebaseerd op fan-engagement die breken met de norm", aldus Bower. "Maar vandaag ging het vooral om het aankondigen van dit partnership."

Gulf haakt zelf in

Als, inhakend op hetzelfde thema ook Mike Jones, de CEO van Gulf, gevraagd wordt of het merk heeft aangedrongen op een meer Gulf-ingegeven livery, lijkt hij naar een zelfde soort acties te hinten.

"Het Gulf-logo is iconisch en erg herkenbaar. We hebben het hier reeds over bepaalde acties gehad en we kijken er naar uit bepaalde acties uit te rollen waarin de fan centraal staat. Maar dat is allemaal in beweging. We zitten nog in de afrondingsfase daarvan, maar we zullen die plannen snel wereldkundig maken."

"Maar je kan er op rekenen dat Williams en Gulf de handen in alle facetten van het team veelvuldig ineenslaan, of het nu gaat om esports, de Formule 1 of aan de Formule 1-gerelateerde projecten."

Dus steeds als er over een volwaardige Gulf-livery gesproken wordt, verwijst men naar de aanstaande fanacties. En dat biedt hoop. Immers, als er niet op enig moment een Gulf-livery zou komen, ook niet eenmalig, hadden ze dat toch gewoon kunnen zeggen?

Ook interessant:

Hoe Red Bull iedereen voor de gek hield met de RB19 van Max Verstappen

De 'nieuwe' Red Bull RB19 werd deze vrijdag onthuld in New York. En we werden met zijn allen voor de gek gehouden! We bespreken de nieuwe Red Bull.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?