Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Williams geeft Sargeant opdracht mee: "Dit moet je doen om je F1-zitje te behouden"

Logan Sargeant laat bij vlagen zien over de nodige snelheid te beschikken, maar vaker nog mist hij net of toch vrij ruim de boot. Wat moet hij doen om zijn Formule 1-zitje te behouden in 2024?

Sargeant Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerlijk is eerlijk: Logan Sargeant is niet hét supertalent dat de Formule 1 zomaar even op zijn kop zal zetten. Bij vlagen toont hij aan snel te zijn, maar op andere momenten valt hij op door te veel onnodige fouten. Zijn F1-toekomst is niet gegarandeerd, maar wat kan hij nog doen om zijn zitje te behouden? Die vraag beantwoordt teambaas James Vowles ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Uiteindelijk is de Formule 1 het neusje van de zalm op het gebied van auto- en motorsport. Het is een meritocratie, wat betekent dat je je plekje moet verdienen", zo begint het aan het begin van dit jaar van Mercedes overgekomen kopstuk. "Hij moet zich blijven ontwikkelen en stappen voorwaarts maken. Hij moet constanter blijven en het gat naar teamgenoot Alex Albon mag niet groeien, maar moet juist kleiner worden."

Dat is nogal een opgave, maar Vowles weet ook dat ze het hem niet makkelijk hebben gemaakt: "Hij kwam vers uit de Formule 2 over en na anderhalve dag testen was het een kwestie van 'succes, nu ben je een F1-coureur'. En dat terwijl dit jaar waarschijnlijk een moeilijker jaar is om in te debuteren dan andere jaren. We hebben hem niet in overjarige bolides kunnen zetten en dit is was het is."

Maar ondanks lastige omstandigheden worden er nu eenmaal geen cadeautjes uitgedeeld: "Zijn leercurve moet steiler worden. Maar hij weet heel goed wat we van hem verwachten en voor zijn leeftijd is hij ontzettend volwassen. Hij weet dat hij zelf de controle heeft over wat er voor hem in verschiet ligt. Onze taak daarbij is hem te helpen en zeker niet om hem te straffen."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer