Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams haalt kopstuk uit de wereld der luchtvaart naar F1

Het Formule 1-team van Williams heeft een nieuwe COO aangetrokken. Frederic Brousseau zal in april beginnen bij het team.

Frederic Brousseau wordt de nieuwe Chief Operating Officer van Williams, een rol waarin hij verantwoordelijk wordt voor het dagelijkse operationele beleid van het F1-team. Hij maakt de overstap vanuit de luchtvaartindustrie, waar hij al 26 jaar achter de rug heeft. In April begint hij bij zijn nieuwe werkgever. Sinds 1997 was hij werkzaam bij Pratt & Whitney, een Amerikaans bedrijf dat vliegtuigmotoren bouwt. Hij begon daar op de fabrieksvloer en groeide door tot het management. Het laatste jaar was hij Vice President Operations, waar hij verantwoordelijk was voor wereldwijde projecten.

Nieuwe uitdaging

Nu kiest hij dus voor de Formule 1. De Canadees heeft er zin in. "Er is geen beter gevoel dan het beginnen aan een nieuw avontuur om zo te proberen je dromen te vervullen. Het is een geweldige start van het seizoen geweest voor Williams en ik kan niet wachten om me bij een team met zoveel geschiedenis te voegen. Ik sta te popelen om aan de toekomst van de organisatie te gaan bouwen", aldus Brousseau.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi