Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Williams hakt snel knoop door over samenwerking met Mercedes

Mercedes en Williams hebben al jaren een warme band. Als motorafnemer is dat natuurlijk niet zo gek, maar er is een mogelijkheid dat er een andere krachtbron in de Williams zit vanaf 2026. Nog dit jaar wordt er een keuze gemaakt.

Albon Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het betekent niet dat Williams snel zou overstappen naar een motor van Red Bull Powertrains, Ferrari of Renault, maar de kans bestaat er zeker. De kersverse teambaas van het Britse team, voormalig Mercedes-prominent James Vowles, zegt dat er nog dit Formule 1-seizoen een keuze wordt gemaakt voor de motorleverancier vanaf 2026.

In dat jaar gaan er nieuwe reglementen van kracht voor de motoren in de F1. Het kan de pikorde veranderen, zoals is gebleken in 2014 met de laatste grote verandering bij de krachtbronnen. Wordt het een andere leverancier voor Williams? Dat lijkt nog niet aannemelijk als Vowles voor de microfoon van onder meer RacingNews365 zijn tevredenheid uitspreekt over de samenwerking met Mercedes.

"We zijn duidelijk erg blij met de jarenlange banden. Mercedes heeft de beste motor van de afgelopen vijftien jaar geproduceerd en op dit moment bekijken we de opties bij Mercedes en anderen. We moeten de markt in de gaten houden en uiteindelijk maken we binnenkort de keuze voor onze samenwerkingen."

"Als je wereldtitels wil winnen, dan heb je de support nodig van een motorleverancier. Voor nu hebben we een realistisch doel. We weten wat we hebben en we willen een stap voorwaarts zetten, dat is doel nummer één", aldus Vowles, die wel wil benadrukken dat Williams geen subteam van Mercedes is. "Op een gegeven moment wil je je eigen route uitstippelen en niet op anderen leunen."

"Op dit moment hebben we echter andere prioriteiten", zo sluit hij af, doelend op de strijd om hoger te finishen in het kampioenschap dan de laatste plaats, zoals vorig jaar het geval was.

Ook interessant:

Video: Zo ziet het team rond Max Verstappen eruit

Formule 1 een teamsport? Ja natuurlijk! Kijk maar eens naar het aantal mensen waarvan Max Verstappen binnen Red Bull (deels) afhankelijk is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'