Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams hangt ultiem Formule 1-doel op aan Max Verstappen

Onder leiding van teambaas James Vowles moet Williams weer een topteam worden en het moet gezegd worden; de eerste stappen zijn duidelijk zichtbaar. Maar wanneer is men tevreden?

Albon Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alexander Albon vertrok in Mexico sensationeel uit de startblokken met P2 in de eerste vrije training en een uitstekende racepace in de tweede oefensessie. Williams is al enig tijd niet meer het team van pak 'm beet drie jaar geleden. Na de overname door investeerdersgroep Dorilton Capitol en met het aantrekken van James Vowles als teambaas lijkt alles wat in een stroomversnelling te geraken.

Het team staat zevende en daarmee is Vowles tevreden. Voor nu dan toch: "We zijn heel vroeg gestopt met het doorontwikkelen van deze auto. Dat maakt ons kwetsbaar, maar P7, P8 of P9; daar doe ik het sowieso niet voor", zo wordt hij geciteerd door de NOS als hij gevraagd wordt of hij teleurgesteld zou zijn als Williams nog een plekje terugvalt.

"Natuurlijk kost dat dan miljoenen, maar ik moet keuzes maken. Het besluit om te stoppen met updates in 2023 was nog het makkelijkste besluit van het jaar. Ik wil niet vechten om punten, maar om podiums."

Investeren is dus het devies, natuurlijk binnen de mogelijkheden. De infrastructuur is verouderd en er werken nog niet genoeg mensen om te kunnen wedijveren met echt grote teams als Red Bull, Ferrari en Mercedes. Er is werk aan de winkel, maar Vowles lijkt erin te slagen alle poppetjes op de juiste posities te zetten.

En dan werkt een seizoen zoals men nu afwerkt erg motiverend, zo legt Vowles uit: "Als we met wat we nu hebben toch al zo weten te presteren, dan komt het goed, zeker weten. Het zou dan mooi zijn als Max Verstappen over een paar jaar voor ons zou willen rijden. Dat zou betekenen dat we dan alles heel erg goed voor elkaar hebben."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld