Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams heeft geen plannen om concept aan te passen voor 2020

Williams kende op zijn zachtst gezegd geen lekkere seizoensstart en draagt momenteel de rode lantaarn in de Formule 1. Er zijn echter nog geen plannen om het concept van hun bolide drastisch te wijzigen voor volgend jaar.

Het seizoen begon al meteen dramatisch voor de legendarische Britse renstal. Williams was al te laat voor de wintertests in Barcelona en de bolide lijkt nog steeds op alle vlakken tekort te komen. Beide coureurs hebben niet het materiaal om een verschil te maken: George Russell en Robert Kubica finishen over het algemeen als laatste met een groot gat richting de rest van het veld. Senior race engineer Dave Robson stelt echter dat er schot in de zaak zit. "We begonnen met een achterstand in Barcelona, waardoor het testen dat we wilden doen vertraging opliep. Ik denk dat we dit momenteel hebben kunnen inhalen en dat we nu op het punt zijn dat we het maximale uit de auto kunnen halen. Een hoop races tot dusver stonden in het teken om dit punt te bereiken. Het is nu een kwestie van hiermee doorgaan en wachten op de volgende stappen", aldus de Brit. Het team vestigt haar hoop momenteel op de aankomende upgrades: "De upgrades zullen een goede indicatie geven van waar wij echt staan. Ik denk dat we dit jaar met een goede reden ons autoconcept aangepast hebben, we moeten enkel ontdekken of we gewoon ietwat achterlopen op de rest. Als we niet kunnen bijbenen, hebben we simpelweg een fout gemaakt en moeten we terug naar de tekentafel. Dat is nu tot en met de zomerstop de hoofdzaak voor ons."

Met de reglementen die in 2021 gaan veranderen en het vertrouwen dat het team dit seizoen nog kan opkrabbelen, hoeven we volgens Robson ook geen compleet vernieuwde auto te verwachten voor het komende seizoen. De Brit: "Ik denk dat voor de meeste teams de bolides van 2020 een voortzetting van het werk van dit jaar zullen zijn. Men zal de focus immers willen leggen op het ontwikkelen van de bolides van 2021. Dat zal voor ons waarschijnlijk niet anders zijn. De komende weken of maanden zullen we zien waar onze upgrades ons brengen en of we daadwerkelijk het maximale uit ons pakket kunnen halen. Dan weten we wat we volgend jaar zullen doen. Dit weekend zal het team in Canada ontdekken of er daadwerkelijk al enige vooruitgang is geboekt. Vorig jaar crashte toenmalig Williams-coureur Lance Stroll uit de race, terwijl teamgenoot Sergej Sirotkin als laatste over de meet kwam."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden