© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams in shock: 'Dit zagen we niet aankomen'

16 jul. 2018 07:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Williams-teambaas Claire Williams is geschrokken van de slechte prestaties van haar renstal. Het F1-team bezet momenteel de laatste positie in het WK.

Voor Lance Stroll en Sergey Sirotkin valt er weinig te vieren in 2018. De F1-bolide van Williams is bijzonder matig en zelfs het team van Sauber is een klasse beter.

Teambaas Claire Williams zag haar team binnen enkele seizoenen afglijden van de derde plaats in het WK naar de laatste plaats. Een shock, zo laat ze aan New York Times weten.

"We zagen dit nooit aankomen. Het is een grote shock en het voelt als een rouwproces. Het is mijn team en ik trek me dit persoonlijk aan. Ik probeer het team weer op de rit te krijgen. Momenteel zitten we in de hoek waar de klappen vallen en dat raakt mij als persoon."

Vorig jaar sprak het team de ambitie uit om terug te keren in de top van de Formule 1. Paddy Lowe kwam over van Mercedes, maar in plaats van de weg omhoog te vinden stortte het team als een kaartenhuis in elkaar.

"Hoezeer ik ook droom van het winnen van races of het vechten met Mercedes, Ferrari en Red Bull, die dromen heb ik even in de ijskast gezet", erkent Williams.

"Op dit moment voelt alles als een bloedig gevecht, zeker als je bezig bent met de tripleheader en weet dat de volgende race net zo slecht zal verlopen als de vorige. Maar je moet vertrouwen houden en hard blijven werken."

De posities van diverse mensen binnen Williams staan onder druk, waaronder die van technisch directeur Paddy Lowe. Claire Williams erkent dat er mogelijk wat gaat veranderen binnen het team. "Je kijkt constant naar het team en moet ervoor zorgen dat het zo effectief mogelijk opereert. Soms moet je hierdoor lastige beslissingen nemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen