Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Williams

Williams komt met bijzondere reden voor uitvalbeurt Kubica

Ondanks het gemis aan pure snelheid bij Williams had het team gedurende het seizoen één ding om trots op te zijn. Tot de Grand Prix van Singapore viel er geen enkele bolide van het team uit. Inmiddels zijn we twee races en drie uitvalbeurten verder.

Russell Rusland 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

De Grand Prix van Singapore was voor George Russell over na een touche met Romain Grosjean, in Rusland ging hij op eigen gelegenheid van de baan: "Bij de herstart na de safety car blokkeerde hij zijn wielen, waardoor de auto beschadigt raakte, met de crash tot gevolg", zo laat race engineer Dave Robson van Williams weten.

Van Russell hebben we echter kunnen zien hoe zijn race eindigde, teamgenoot Robert Kubica stond plots in de pitbox. Had Russell wellicht remproblemen gehad en trok men Kubica uit voorzorg terug uit de race? Niets van dat alles.

"We hebben er voor gekozen om Robert Kubica uit te laten vallen om de onderdelen van de auto te sparen voor de veeleisende overzeese Grands Prix die ons nog wachten. Het is heel erg teleurstellend om twee races op rij zo te moeten beëindigen."

Een opmerkelijke uitleg dus van Robson, die daarmee lijkt te zeggen dat het team mogelijk niet over voldoende (reserve)onderdelen beschikt. Russell reed twee keer schade in twee weken tijd en plots moet men heel zuinig zijn op de spullen. Dat was aan het begin van het seizoen na de late introductie van de FW42 al een issue, maar lijkt nu dus nog altijd door te werken.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"