Williams legt Oliver Rowland vast als 'young driver'

24 feb. 2018 10:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Williams heeft Oliver Rowland aangesteld als officiële 'young driver' van het team. De 25-jarige Brit gaat zich voornamelijk bezig houden met simulatorwerk.

Rowland aan de slag in de simulator

De weg naar de Formule 1 is een lange voor Oliver Rowland. In 2012 en 2015 testte hij al voor McLaren en Red Bull, maar dat waren 'slechts' beloningen voor titels. Nu de nummer drie van de Formule 2 van vorig een contract getekend heeft bij Williams, is hij weer een stapje verder bij zijn doel.

"Ik ben er ontzettend trots op dat ik het Williams Formule 1-team mag versterken", zo laat Rowland op de website van het team weten.

"Het is altijd mijn droom geweest om aan de slag te gaan voor een Formule 1-team. Om dat nu te doen bij een team met zo'n grote naam als Williams, is natuurlijk geweldig."

"Het is een geweldig kans voor mij en ik zal mijn stinkende best doen om een goede bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de auto."

Naast simulatorwerk zal Rowland gedurende het seizoen in de FW41 stappen tijdens de zogeheten young driver-test. Rowland combineert zijn taken voor Williams met deelname aan het World Endurance Championship, waar hij voor TRSM Racing uitkomt in de LMP1-klasse.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen