Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams legt Oliver Rowland vast als 'young driver'

Williams heeft Oliver Rowland aangesteld als officiële 'young driver' van het team. De 25-jarige Brit gaat zich voornamelijk bezig houden met simulatorwerk.

De weg naar de Formule 1 is een lange voor Oliver Rowland. In 2012 en 2015 testte hij al voor McLaren en Red Bull, maar dat waren 'slechts' beloningen voor titels. Nu de nummer drie van de Formule 2 van vorig een contract getekend heeft bij Williams, is hij weer een stapje verder bij zijn doel. "Ik ben er ontzettend trots op dat ik het Williams Formule 1-team mag versterken" , zo laat Rowland op de website van het team weten.

"Het is altijd mijn droom geweest om aan de slag te gaan voor een Formule 1-team. Om dat nu te doen bij een team met zo'n grote naam als Williams, is natuurlijk geweldig." "Het is een geweldig kans voor mij en ik zal mijn stinkende best doen om een goede bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de auto." Naast simulatorwerk zal Rowland gedurende het seizoen in de FW41 stappen tijdens de zogeheten young driver- test. Rowland combineert zijn taken voor Williams met deelname aan het World Endurance Championship, waar hij voor TRSM Racing uitkomt in de LMP1-klasse.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"