© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams na test: 'Kubica heeft het geweldig gedaan'

29 nov. 2017 14:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Williams toonde zich na de eerste halve testdag van Robert Kubica onder de indruk van zijn prestaties. Belangrijker nog is dat het team geen fysieke beperkingen ziet die een comeback in de weg staan.

Williams ziet geen fysieke beperkingen voor comeback van Robert Kubica

Paddy Lowe van het F1-team van Williams laat weten dat hij blij is met de prestaties van Kubica.

"Robert heeft het geweldig gedaan. Het team is blij met het aantal gereden ronden en zijn feedback. Hij beschikt over veel kennis en ervaring. Iedereen binnen het team is blij met zijn aanwezigheid."

"Er is bij ons geen enkele twijfel over zijn fysieke gesteldheid. Ik ben er 100% van overtuigd dat hij Grand Prix kan rijden."

Lowe heeft veel bewondering voor het doorzettingsvermogen van Kubica die al zeven jaar knokt voor een nieuwe kans in de Formule 1. "Toen hij nog in de Formule 1 reed waardeerden we hem enorm. Het is kenmerkend voor zijn karakter dat hij zich na zijn ongeval terug heeft geknokt richting de Formule 1."

Ondanks alle mooie woorden en lof wil Williams nog altijd geen uitsluitsel geven over de komst van Kubica. Volgens diverse media heeft Kubica al een contract getekend, maar het Formule 1 team ontkent dat.

"We concentreren ons eerst op deze test. Vervolgens komen we bijeen om een beslissing te nemen over de line-up voor 2018."

Lance Stroll is door het team al bevestigd voor 2018. Afgezien van Kubica is Sergey Sirotkin nog een kanshebber voor het tweede stoeltje, maar eigenlijk twijfelt niemand aan de comeback van de Pool.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen