Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams neemt grote gok met rijdersduo

Paul Di Resta heeft zijn twijfels bij de nieuwe line-up van Williams. Volgens de Schot heeft het duo Stroll - Sirotkin te weinig ervaring om de strijd aan te gaan met teams als McLaren en Renault.

Toen Felipe Massa in november zijn afscheid aankondigde barstte de strijd los voor het tweede stoeltje van Williams. Kubica, Sirotkin, Di Resta en Kvyat waren de kandidaten en al vrij snel werd duidelijk dat Williams zou kiezen voor het geld van Kubica of Sirotkin. Na een lang gevecht maakte het team op 16 januari bekend dat Sergej Sirotkin naast Lance Stroll plaats neemt. Voor Robert Kubica is de rol weggelegd van reservecoureur. Hierdoor was er geen rol meer weggelegd voor Paul Di Resta. Hij was de afgelopen twee seizoenen reservecoureur en dacht daardoor goede kans te maken op het tweede zitje. Tijdens de Grand Prix van Hongarije was hij namelijk nog de vervanger van de zieke Felipe Massa. Zijn prestaties werden geloofd door zowel het team als de rest van het paddock. Door deze race werd Paul uitgenodigd voor een testsessie in Hongarije met de Williams FW36 uit 2014. Hij geeft in gesprek met RACER aan dat hij tevreden was met zijn resultaten. ''Ik was erg tevreden met de testdag in Hongarije. Ik was erg blij omdat het een foutloze dag was. De auto was perfect en hierdoor kon ik het beste mijn potentie tonen''

De beslissing voor de jonge Sirotkin vindt Di Resta risicovol aangezien het team zware concurrentie gaat krijgen. Lance Stroll is namelijk nog niet de coureur die het team kan leiden zoals Felipe Massa in 2017. ''Het is een risicovolle beslissing door het gebrek aan ervaring van de jongens. Lance heeft pas één jaar ervaring en Sirotkin moet zijn debuut nog maken. Het belangrijkste is dat McLaren een gevaarlijke concurrent is en Renault als fabrieksteam Williams waarschijnlijk wel kan verslaan.'' Di Resta denkt tevens dat Williams een zwaar jaar tegemoet gaat aangezien andere motorleveranciers het gat met Mercedes aan het dichten zijn. Hierdoor ligt er een grote druk op de schouders van de coureurs aangezien zij het verschil moeten maken. Het gebrek aan ervaring kan hierbij voor problemen zorgen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen