© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams ontkent dreigende financiële problemen

11 aug. 2018 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Sportief gaat loopt het erg stroef voor het Formule 1-team van Williams en ook financieel wachten enkele flinke aderlatingen. Desondanks zijn er volgens teambaas Claire Williams geen dreigende financiële problemen.

Aan het einde van het jaar neemt titelsponsor Martini afscheid van Williams. Een opvolger is nog niet gevonden en daarbovenop komt dat het prijzengeld in 2019 fors lager is door de slechte prestaties van dit seizoen. Claire Williams ontkent dreigende financiële problemen.

"Ik zou hier niet lachend zitten als we er de tijd niet voor hadden. We verkeren in een gezonde financiële situatie. Natuurlijk willen we graag een hoger budget. Engineers geven het liefst nog meer geld uit, maar we hebben geen enkele financiële zorgen en zijn niet verwikkeld in een gevecht om te overleven", laat Williams weten in gesprek met F1.com

"We hebben een prima budget. Volgend jaar hebben we te maken met financiële verliezen, maar er zijn meerdere wegen naar succes. Ik ben opgegroeid in de autosport en heb situaties meegemaakt waarin we het veel zwaarder hadden dan nu. Dat mijn vader (Frank Williams, oprichter van het team red.) en moeder zich hardop afvroegen wat ze het volgende jaar moesten doen. Mijn vader zei altijd: 'Maak je geen zorgen, er komt altijd iets op ons pad'. Ik heb dezelfde manier van werken, omdat het ook altijd werkt."

"Ik geloof dat we volgend jaar in orde zijn. We weten nu al dat we een gezond budget hebben en op dat vlak zit het goed voor 2019. Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat Martini stopt, maar we hadden vijf mooie jaren samen en zijn ze dankbaar. Het einde van onze partnership heeft niets te doen met onze prestaties. We moeten nu hard werken om een geschikte vervanger te vinden, maar er liggen volop kansen."

Het interview met Claire Williams vond plaats voordat bekend was dat Lawrence Stroll, vader van Lance Stroll, een belang heeft genomen in het team van Force India. Dit betekent ook dat Lance Stroll volgend jaar de overstap maakt en Williams het moet doen zonder zijn (geschatte) $15 miljoen per jaar. Een extra aderlating voor het Britse team.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen