Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams pakt uit en jaagt op technisch F1-kopstuk van de concurrent

Het Williams-team staat op het punt om twee grote namen naar het team te halen, die samen een impuls moeten geven aan het technische management.

Williams timmert aan de weg. Er komen een aantal nieuwe namen aan binnen het technische management. Eind december vorig jaar verliet technisch directeur Francois-Xavier Demaison het iconische team, tezamen met toenmalig teambaas Jost Capito. Voor het laatstgenoemde kopstuk kwam James Vowles als vervanger over van Mercedes, maar een technisch directeur is er tot op heden nog niet. Maar dat gaat veranderen, zo meldt Formula.hu op basis van meerdere bronnen in de paddock op Silverstone. Voor de nieuwe teambaas Vowles is het sinds zijn komst een van de belangrijkste taken geweest om invulling te geven aan het technische management van het Formule 1-team. Hij wilde geen overhaaste beslissingen nemen en daarom heeft het een klein half jaar geduurd voordat de eerste namen naar buiten komen.

Twee grote namen

Het gaat om twee grote namen in de Formule 1-wereld. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Nick Chester de overstap gaat maken naar Williams. Hij werkte in het verleden als technisch directeur in F1 voor onder meer Lotus en Renault. De laatste jaren heeft hij in vergelijkbare posities doorgebracht bij de Formule E-teams van Mercedes en McLaren. De laatste maanden heeft hij naar verluidt doorgebracht op de payroll van het F1-programma van Andretti, maar dat was slechts een kort avontuur. De twee naam is Pat Fry, met wie Chester naar verluidt samen aan een Williams-avontuur gaat beginnen. Momenteel is Fry de Chief Technical Officer bij Alpine, dus dat zou een pikante overstap zijn. De 59 jaar oude Brit is een van de meest ervaren technische kopstukken in de sport, die in het verleden bij Benetton, McLaren (2x), Ferrari en Manor heeft gewerkt. Ironisch genoeg was Fry de opvolger van Chester toen de eerstgenoemde in 2020 weg ging bij Renault. Volgens bronnen zou in ieder geval een van de twee namen al snel bekend worden gemaakt door Williams. Een woordvoerder van het team wilde niet inhoudelijk reageren.

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership