Williams raakt hoofd-engineer Smedley kwijt aan einde Formule 1-seizoen

05 nov. 2018 11:14 René Oudman 2 reacties
Voor de derde keer dit jaar moet het team van Williams een bittere pil slikken op het personeelsvlak. Nadat belangrijke namen als Dirk de Beer (hoofd aerodynamica) en Ed Wood (chef ontwerp) hun contracten inleverden, houdt ook de bekende hoofd-engineer Rob Smedley het voor gezien.

Smedley kwam in 2014 voor Williams te werken, na lange tijd actief te zijn geweest voor Ferrari. Bij de roden was de Brit de engineer van Felipe Massa, samen met de Braziliaan stapte Smedley over naar Williams.

"Ik heb genoten van mijn tijd bij Williams", liet Smedley bij zijn afscheidsaankondiging weten. "Het team heeft veel meegemaakt sinds ik begin 2014 aan boord kwam en ik ben vereerd dat ik er deel van uit het mogen maken. Williams is een speciaal team in de Formule 1 en ik ben ervan overtuigd dat ze het lek boven krijgen. Het team zal altijd een plekje in mijn hart hebben. Desalniettemin heb ik het gevoel dat ik na twintig jaren in de Formule 1 maar eens wat anders moet gaan doen."

Smedley begon zijn F1-carrière bij het team van Jordan, om na enkele seizoenen door Ferrari te worden aangetrokken. Liefst tien seizoenen werkte de Brit voor de Scuderia. Bij zijn huidige werkgever Williams werden in eerste instantie goede resultaten geboekt (derde in het team-WK van 2014 en 2015), naar mate de tijd vorderde rende de stal uit Grove achteruit. In de huidige stand om het kampioenschap staat Williams tiende en allerlaatste.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen