Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Williams spreekt voorkeur uit voor tweede F1-zitje 2024: "Onze eigen schuld"

Wie zit er volgend jaar in de Williams-bolide naast Alex Albon? Als het aan de teambaas ligt, behoudt Logan Sargeant zijn stoeltje.

Sargeant crash Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is het enige stoeltje wat nog vrij is voor seizoen 2024. De plek naast Alex Albon bij Williams wordt momenteel bezet gehouden door Logan Sargeant, maar laatstgenoemde maakt nou niet bepaald een indrukwekkend rookie-seizoen mee. Sargeant heeft dit seizoen nog geen punten gehaald en is nog geen enkele race boven zijn teamgenoot gefinisht.

En dan hebben we het nog niet over de crashes gehad. De Amerikaan crashte onder andere in Zandvoort, Singapore en Japan en heeft tot nu toe de meeste schade gereden van alle huidige Formule 1-coureurs (3,9 miljoen dollar). Het is dus niet gek dat zijn positie binnen het team van Williams (en vanwege de beperkte vrije stoeltjes ook zijn positie in de Formule 1) onder druk staat.

Toch laat Williams-teambaas na de Grand Prix van Japan weten dat ze niet van plan zijn Sargeant te ontslaan, en hem graag nog in de auto zien: "Logan heeft heel duidelijke doelen die hij moet halen voor het einde van het seizoen en we werken met hem samen. We willen dat hij slaagt en we willen hem volgend jaar in de auto hebben."

Het team is van mening dat zij zelf de Amerikaan in een moeilijke positie geschoven hebben. "Dit is ook heel erg onze eigen schuld", zo gaat Vowles eerlijk verder. "We hebben iemand rechtstreeks uit de Formule 2 gehaald, hem anderhalve dag in Bahrein in deze auto gezet en hem vervolgens succes gewenst in een seizoen dat voor beginnende coureurs een vreselijke uitdaging is geweest."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na rommelige derde training in Imola