Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams stelt oude Red Bull-bekende aan als nieuw hoofd aerodynamica

Williams heeft een volgende stap gezet in de herstructurering waar teambaas James Vowles vorig jaar aan begon. De Britse renstal heeft, na een heel jaar zonder hoofd aerodynamica te opereren, recent iemand aangesteld om die rol te vervullen.

Albon race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

James Vowles is druk bezig om Williams weer terug aan de top van de Formule 1 te krijgen, maar de Brit weet dat er nog een hoop werk aan de winkel zal zijn de komende jaren. De Britse renstal wist vorig jaar al een eind te komen wat prestaties op de baan beftreft, maar de interne structuur kan nog wel wat aandacht gebruiken.

Vowles lijkt zich daar nu in ieder geval op de richten. Het begon natuurlijk allemaal met Vowles, die sinds vorig seizoen de rol van teambaas op zich mocht nemen. Ook Pat Fry maakte vorig jaar de overstap naar Williams en vervult nu de rol van chief technical officer, terwijl de nieuwe Head of Aerodynamica Adan Kenyon het trio compleet moet maken.

Vowles laat tegenover Formula1.com weten dat Kenyon zijn rol al sinds maart vervult. "Hij is nu onze Head of Aerodynamics. Die functie kreeg hij in maart al, maar we hebben daar geen hele ophef over gemaakt. Ik heb al eerder met hem samengewerkt bij Mercedes en daarvoor zat hij bij Red Bull. Hij was al wel chef aerodynamica, maar hij was echt buitengewoon goed in het leiden van ons project. Ik wilde gewoon nog zeker weten of hij de rol wel aan zou kunnen, omdat de druk op zijn schouders wel groter zou worden."

Afwachten bleek uiteindelijk de juiste keuze te zijn, want Vowles kan nu met een gerust hart concluderen dat Kenyon het fantastisch doet in zijn nieuwe rol. "Hij doet het echt hartstikke goed, want hij is druk bezig met de herstructurering en zijn ervaring en kwaliteiten komen echt goed van pas. We kunnen ons nu richten op de komende drie of vier jaar, in plaats van alleen kijken naar het komende seizoen. Dat is echt een groot verschil ten opzichte van voorgaande jaren." 

Vowles is dus druk in de weer met het verder opbouwen van de interne structuur van Williams en benadrukte recent al dat er in de Formule 1-wereld genoeg 'grote namen' zijn die een uitdaging bij Williams wel zien zitten. De kans is dus groot dat de aanstellingen van Fry en Kenyon nog maar het begin zijn van de herstructurering van een team dat binnen de kortste keren bomvol kan zitten met getalenteerde medewerkers. 

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership