Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams-teambaas geeft update over zwaar beschadigde auto van Albon

Williams kent een moeilijke start van het Formule 1-seizoen. Het team zag Alex Albon zwaar crashen in Australië en ook in Japan zetten Logan Sargeant en opnieuw Albon de auto in de muur. Teambaas James Vowles gaat in op de situatie na de crash van Albon in de race op Suzuka.

Albon crash Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams stond met slechts één auto aan de start van de race in Australië, omdat het chassis van de auto van Alex Albon volledig afgeschreven werd na een zware klapper in de eerste vrije training. Twee weken later stonden er weer twee bolides aan de start in Japan, maar Logan Sargeant zette zijn auto vervolgens ook in de muur. Op de zondag in Japan duurde de race van Albon slechts een paar bochten nadat hij samen met Daniel Ricciardo crashte.

Teambaas James Vowles gaat nu in op de situatie rond het chassis waar Albon op Suzuka mee reed. "Het chassis is beschadigd en zou op het circuit gerepareerd kunnen worden. Maar we kunnen het veel beter onder handen nemen door het naar het Verenigd Koninkrijk te sturen. Er is dus schade, maar het is niets dat we niet kunnen repareren en we hebben de auto gewoon terug in China."

Voorraad op orde brengen

"In de afgelopen twee races hebben we een aantal vloeren, achtervleugels, voorvleugels en ophangingen verloren en ook de versnellingsbakken hebben impact gehad. Dit is een grote lijst en het is moeilijk om de hoeveelheid reserveonderdelen bij te houden en tegelijkertijd op de achtergrond te werken aan updates om de performance te verbeteren", zo legt Vowles verder uit.

De vele schade zorgt ervoor dat Williams achterstand oploopt. "We plannen altijd een zekere mate van financieel verval voor onderdelen in. Maar dat is duidelijk niet voor deze twee weken ingeschaald, maar verspreid over het hele seizoen. Het heeft dus impact op onze performance later in het jaar. En de onderdelen die voor meer performance zouden moeten zorgen in Japan zijn kapot gegaan, dus dat zet ons ook op achterstand wat betreft de prestaties tijdens de komende races, terwijl we de voorraad weer opbouwen."

Vowles vervolgt: "Het belangrijkste is nu om ervoor te zorgen dat we weer voldoende onderdelen hebben en de voorraad opbouwen. Dat is opnieuw nadelig voor ons op de middellange tot lange termijn, omdat we nu de voorraden aan het opbouwen zijn, terwijl dat niet zo goed presteert als een nieuw onderdeel kan zijn, maar het is gewoon nodig om te kunnen racen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"