Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Williams-teambaas zet deur wagenwijd open voor Sainz: "We willen twee coureurs van wereldklasse"

Dat James Vowles gecharmeerd is van Carlos Sainz is bekend. De teambaas van Williams heeft nu zijn interesse wel erg duidelijk gemaakt en zet de deur wagenwijd open voor de Spanjaard.

Vowles Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz blijft de populairste coureur op de markt in de aanloop naar volgend seizoen. Nu Mercedes heeft aangekondigd niet langer met Sainz in zee te willen gaan, lijken Williams en Audi te gaan strijden om de handtekening van de Spaanse coureur. 

De bal lijkt in het kamp van Sainz te liggen, maar daar laat Williams het niet bij zitten. Er is al veel veranderd bij het historische team sinds Vowles de leiding op zich nam en zijn ambities met Williams zijn duidelijk. 

"Waarom Williams? Laten we die vraag beantwoorden. Er is een reden waarom ik hier ben", vertelde Vowles aan Sky Sports F1. "Williams is niet meer hetzelfde team als pakweg drie jaar geleden. En uit het feit dat we met Carlos hebben gesproken, kun je opmaken dat we onze aanpak hebben veranderd. We willen dat twee coureurs van wereldklasse deel gaan uitmaken van onze renstal."

"We willen dat de wereld zich realiseert dat we er zijn en dat we het menen. We investeren wat nodig is om weer vooraan mee te doen. In 2026 hebben we een van de beste krachtbronnen, zo niet de beste, voor onze auto," aldus Vowles, die doelt op de Mercedes-motor die al jaren de Williams aandrijft. "Ik hoop dat we dit binnenkort officieel kunnen aankondigen, maar we hebben de afgelopen 12 maanden zo'n 30 fantastische mensen van andere teams bij elkaar gebracht om onze organisatie te versterken."

Uiteindelijk beslissing

Voor Vowles is Sainz een coureur wiens ervaring en snelheid perfect passen in zijn visie op Williams. De Williams-baas ziet Alexander Albon en Carlos Sainz als een rijderspaar dat het middenveldteam dichter bij de koplopers kan brengen. Hoewel Vowles ook erkent dat Sainz uiteindelijk zelf moet beslissen of hij een overstap naar Williams accepteert of niet.

"Iemand als Carlos zou in dat opzicht erg belangrijk zijn als je kijkt naar waar we staan", vervolgt Vowles. "Het verschil is natuurlijk dat hij de keuze heeft of hij hierheen wil komen of niet. Die keuze is aan hem."

Op de vraag of hij denkt dat hij Sainz kan overtuigen om mee te doen, antwoordde Vowles: "Dat is moeilijk te zeggen. Ik denk dat hij alle sterke punten ziet. Ik denk dat ik het makkelijk kan zeggen omdat ik van Williams ben en het shirt draag, maar ik denk dat het een makkelijke beslissing is om hier te komen. Maar het moet aan hem zijn om die beslissing te nemen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"