Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Williams twijfelt over fysieke gesteldheid Robert Kubica'

Hoewel Robert Kubica de topkandidaat is voor een zitje bij Williams volgend seizoen, is het nog geen uitgemaakte zaak dat de Pool ook daadwerkelijk in de auto zit volgend jaar. Volgens technisch directeur Paddy Lowe is vooral de fysieke gesteldheid van Kubica nog een struikelblok.

Ondanks de 'onbekende' fysieke gesteldheid van Kubica, is Lowe erg enthousiast om de Pool weer een kans te geven in de Formule 1. "Robert is zeer professioneel en enorm toegewijd. Het is interessant om hem als coureur te hebben en daarom gaan we hem binnenkort testen" , zei Lowe in Abu Dhabi. Daarom zal Kubica na de GP van Abu Dhabi ook gaan testen voor het team van Williams, vooral om zijn fysieke gesteldheid te controleren.

"We zijn met Robert een traject ingegaan om zijn fysieke gesteldheid te testen. Tot nu toe gaat dat goed, meer kan ik er niet over zeggen." "Maar we moeten er wel rationeel in staan. Robert zal een normaal testprogramma afwerken en dan kunnen wij een paar van onze vragen beantwoorden" , aldus Lowe.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'