Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams verliest aansluiting met Red Bull in pitstopkampioenschap

Waar Williams ook dit seizoen weer bijzonder sterk was op het gebied van de pitstops en lang aan de leiding ging van het kampioenschap, verliest het iconische team inmiddels de aansluiting met Red Bull. Ook in Mexico ging de DHL Fastest Pit Stop Award weer naar het team van Max Verstappen.

Tijdens de Grand Prix van Mexico kreeg het Formule 1-team van Red Bull driemaal de kans zijn slag te slaan. Hoewel het begrijpelijkerwijs niet zo rap handelde bij de auto van Max Verstappen, de Nederlander stond 4,09 seconden stil toen zijn lekke band moest worden vervangen, grijpt het met Alexander Albon de twee snelste tijden. De eerste stop van de Britse-Thai was in 2,17 seconden afgerond, bij zijn laatste stop kon hij na 1,93 seconden vertrekken. Daniel Ricciardo pakt met zijn stop van 2,31 seconden de derde tijd. Dankzij de dubbelslag van Red Bull breidt het team zijn voorsprong in dit klassement met vijfentwintig punten uit naar 411 punten. Daarmee maakt het een flinke sprong uit de buurt van Williams, want de equipe uit Grove kwam in Mexico niet uit de verf. Williams' snelste pitstop kwam in ronde 60, toen het Robert Kubica in 2,79 seconden naar buiten stuurde. Het team heeft nu 384 punten in het klassement en staat nog altijd op geruime afstand van Ferrari, dat 279 punten heeft. De Italiaanse renstal deed in Mexico overigens ook goede zaken, want met Charles Leclerc scoorde het punten door in ronde 15 een stop in 2,39 seconden te klaren. Het was de vierde tijd van de dag. Mercedes ging met een tijd van 2,40 seconden aan de haal met de vijfde tijd. Bekijk hieronder de huidige stand in het klassement.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt teruggeblikt op het Mexicaanse Grand Prix-weekend.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"