Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams vol goede moed naar Spa: "We maken een goede kans"

Het Williams F1-team kent een seizoen met wisselvallige resultaten. Waar de Britse renstal in Silverstone met Alex Albon een viertal puntjes bij elkaar sprokkelde, kon het team in Hongarije haar directe concurrenten niet bijbenen. In België verwacht het team weer mee te kunnen strijden om punten.

De cijfers liegen er niet om: ten opzichte van vorig seizoen heeft Williams stappen gezet. Het Engelse raceteam staat momenteel achtste bij de constructeurs met elf punten. In 2022 scoorde Williams slechts acht punten over het hele seizoen. Toch heeft de meervoudig wereldkampioen moeite met het ontwikkelen van een auto die week in, week uit competitief is. Circuits met veel rechte stukken en relatief weinig downforce zijn de FW45 vooralsnog het beste gezind. Het circuit van Spa-Francorchamps is zo'n circuit en dat maakt dat coureursduo Alexander Albon en Logan Sargeant optimistisch zijn over de kansen in België. "Spa is een geweldig circuit, het is één van mijn favorieten", vertelt Albon vooruitblikkend op de GP. "Het is een circuit dat ons beter zou moeten liggen dan de Hungaroring, maar aangezien iedereen dit weekend upgrades meebrengt is het gissen waar we staan qua tempo ten opzichte van onze concurrenten." De Britse-Thai vervolgt: "Toch denk ik dat we dit weekend een goede kans maken. Vorig jaar scoorden we hier een punt. Daarnaast speelt het weer een belangrijke factor (in hoe het weekend zich ontvouwt, red.)."

Ook Sargeant is optimistisch

Logan Sargeant kent vooralsnog een lastiger seizoen dan zijn teamgenoot. Alle elf punten die op naam van Williams staan, werden behaald door Albon. Toch blijft de Amerikaan positief. Hij kijkt uit naar het circuit waar hij in de Formule 3 successen behaalde. In 2020 scoorde hij een overwinning en in 2018 en 2021 stond hij tevens op het podium. "Het tempo dat we in Hongarije hadden motiveert ons. Het weekend verliep niet helemaal zoals we wilden, maar over het algemeen waren er veel lichtpuntjes. Het circuit van Spa zou beter bij onze auto moeten passen. Het is aan mij om alles wat beter aan elkaar te rijgen." De rookie sluit af: "Ik ben enthousiast en dat is het team ook. We proberen er een goed weekend van te maken. Hopelijk gaan we met een sterk resultaat de zomerstop in."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"