Williams weigert Villeneuve toegang na kritiek op Lance Stroll

18 jul. 2017 18:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Jacques Villeneuve was tijdens de Britse Grand Prix afgelopen weekend niet welkom in het motorhome van het team van Williams. In 1997 werd de Canadees nog wereldkampioen met het team, maar zijn uitlatingen over Lance Stroll bezorgden hem nu een gesloten deur.

Voormalig wereldkampioen en Williams-coureur Jacques Villeneuve niet welkom

Villeneuve staat te boek als iemand die geen blad voor zijn mond neemt. Met zijn ongezouten mening schopt hij regelmatig tegen heilige huisjes aan. Zo ook in het geval van Lance Stroll. De 18-jarige Canadees zit volgens Villeneuve alleen in de Formule 1 vanwege het geld van zijn vader en is volgens hem de slechtste rookie ooit.

De Canadees beet recent van zich af door zijn landgenoot Villeneuve een zeurpiet te worden. Teambaas Claire Williams wil niet teveel woorden vuilmaken aan de uitlatingen van 'JV'.

"Lance heeft in de media al gereageerd op Villeneuve en ik wil er niet dieper op ingaan. We hebben dat niet nodig en Lance heeft zich uitstekend verwoord," laat ze Motorsport-Total.com weten.

"Hij wil zijn resultaten op de baan voor zich laten spreken en dat willen wij ook. Kritiek verstomt zodra Lance bewijst dat hij een toekomst in de Formule 1 heeft. Wij zijn ervan overtuigd dat hij dit heeft."

Volgens Williams zeggen de resultaten op de baan niet altijd alles. "Mensen zien alleen de resultaten op de baan, maar wij zien Lance ook achter de schermen aan het werk. Zijn niveau is indrukwekkend en we wisten dat hij tijd nodig zou hebben om zich aan te passen aan de F1. De stap van F3 naar F1 is erg groot en wordt soms onderschat."

In Baku beloofde Stroll zijn hoogtepunt met een mooie derde plaats, maar de afgelopen race op Silverstone ging het weer voor geen meter. Belangrijk is dat de 18-jarige rookie constante prestaties gaat leveren om zo het team van Williams te helpen in de strijd voor de vierde positie in het WK.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen