Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams wijst naar Red Bull: "Dé manier om te winnen"

Red Bull lijkt het Formule 1-seizoen 2023 te zijn begonnen met een noemenswaardige voorsprong op alles en iedereen. Williams ziet het weemoedig, maar ook met bewondering aan.

Albon Bahrain Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tegenwoordig is het James Vowles die het bewind voert bij Williams. Hij kwam over van Mercedes waar hij na jaren van dominantie de strijd met Red Bull verloor. Dat team kreeg met het oog op het nieuwe seizoen een tegenslag te verwerken in de vorm van een straf. Het team mag minder windtunneluren draaien en minder simulaties uitvoeren, omdat het in 2021 de budgetlimiet had overschreden.

Heeft Red Bull daarop de tactiek voor 2023 aangepast? 'Smijt zo vroeg mogelijk zo veel mogelijk geld tegen de nieuwe auto aan, om met een dominante bolide al vroeg in het seizoen de concurrentie te ontmoedigen en hen ertoe te verleiden de focus al te verleggen naar 2024'. Die vraag krijgt Vowles ten overstaan van onder andere RacingNews365. Hij gelooft echter niet zo in die filosofie.

"Omdat je de onderdelen vrijwel één-op-één mee kunt nemen naar volgend jaar, zal je niemand met een dergelijke tactiek ontmoedigen. Je moet linksom of rechtsom toch je auto ontwikkelen (of dat nu met het oog op dit jaar of volgend jaar is, red.)."

Maar desalniettemin is de tactiek die door de interviewer wordt geopperd in de ogen van Vowles wel een winnende tactiek: "Dat is de beste manier om te winnen. Produceer zo snel mogelijk de snelst mogelijk auto, dat is met het oog op de budgetcap erg efficiënt. En als vervolgens van bepaalde onderdelen vanwege slijtage hun levensduur erop zit, vervang je die onderdelen met updates."

Red Bull lijkt daarin te zijn geslaagd, maar dat is niet omdat Red Bull als enige dat plan had: "Dit is natuurlijk wat elk team probeert te bewerkstelligen, maar helaas heeft Red Bull in dat opzicht gewoon veel beter werk verricht."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen