Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams: 'Zonder budgetlimiet verlaten we de Formule 1'

Williams-teambaas Claire Williams is duidelijk. Als de budgetlimiet er niet komt, keert het Formule 1-team de sport de rug toe.

Claire Williams reageerde in Bahrein zeer verheugd op de berichten dat de Formule 1-bazen in 2021 een budgetlimiet willen invoeren van 150 miljoen dollar. Er is echter ook een aantal teams dat hier fel tegenstander van is. Williams hoopt niet Liberty Media zwicht onder de druk van de grote teams: "Ons standpunt is helder. Als de budgetlimiet er niet komt, sluit Williams zijn deuren" , aldus Williams in een exclusief interview met RaceFans . "In Bahrein was ik inderdaad zeer gelukkig met de aankondiging, maar helaas denkt niet iedereen er zo over. De voorgestelde limiet is Williams echter op het lijf geschreven en toont aan dat we op dit moment de sport op een goede manier bedrijven."

De voorgestelde limiet van 150 miljoen komt namelijk ongeveer overeen met wat Williams op dit moment in één seizoen uitgeeft. Dat houdt in dat Williams niet hoeft te bezuinigen als de budgetlimiet er komt, in tegenstelling tot de grotere teams. Gedwongen ontslagen kunnen dan niet worden uitgesloten. "Spijtig, maar nodig" , zo oordeelt Williams. "Het zal voor die teams zeker lastig worden om te reorganiseren en natuurlijk juich ik gedwongen ontslagen niet toe. Maar soms moet je naar het grotere plaatje kijken en in het belang van de sport minder populaire beslissingen nemen."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024