Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

'Win-winsituatie als Schumacher Hamilton vervangt bij Mercedes'

Als het aan Ralf Schumacher ligt, dan wordt Mick Schumacher de vervanger van Lewis Hamilton bij Mercedes.

Schumacher Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mick Schumacher heeft (niet geheel vrijwillig) een punt gezet achter zijn Formule 1-carrière bij Haas. Zijn stoeltje op de grid is hij kwijt, maar de jonge Duitser is niet helemaal verdwenen uit de koningsklasse van de autosport. Mercedes wilde hem graag hebben als test- en reservecoureur.

Dit biedt hem volgens Ralf Schumacher, voormalig F1-coureur en de oom van Mick, kansen in de koningsklasse. Mogelijk zelfs als opvolger van Lewis Hamilton, als het aan Ralf ligt in ieder geval. "Het is een geweldige kans voor Mick. Hij kan bij een topteam kijken en veel leren", zo trapt hij af bij Sport1.

"Het is niet alleen een rol als testcoureur, waar hij Mercedes terug naar de top kan helpen vanuit de simulator. Ook een reserverol, waarbij hij iemand kan vervangen. We hebben dit in de afgelopen drie jaren vaak genoeg gehad."

Mick zal echter mikken op een vast zitje in de F1. Ralf ziet hem als waardig vervanger van Hamilton. "Lewis is nog altijd een absolute topcoureur, maar hij is niet zo jong meer. Je weet maar nooit. Ik denk in ieder geval dat het een win-winsituatie is voor het team en voor Mick."

Schumacher: "Zal Hamilton dan nog doorgaan?"

Schumacher zal ten minste een jaar moeten toekijken vanaf de zijlijn, want de Formule 1-grid van komend seizoen is gevuld. In 2024 liggen er weer kansen voor de jonge Duitser. Ralf vervolgt: "Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft al gezegd dat Mick met zijn vaardigheden een fulltime zitje verdient. Er zijn interessante opties in 2024."

"Mercedes heeft niet alleen haar eigen team, maar ze hebben ook partners waar ze wat invloed hebben", analyseert de voormalig F1-coureur, die ook Audi als optie ziet als het Duitse merk in 2026 op de grid staat. "Maar het kan ook gebeuren bij Mercedes."

"Stel dat George Russell alweer sneller is dan Hamilton. Zal hij dan nog doorgaan? Het wordt spannend. Lewis heeft echter zo veel credits opgebouwd bij Mercedes dat hij het voor zichzelf zal bepalen. Geld speelt in ieder geval geen rol meer, want hij heeft meer dan genoeg. De beslissende factor zal zijn wie er beter om kan gaan met de nieuwe bolide", zo sluit Schumacher af.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'