Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Winkans Verstappen in Oostenrijk levensgroot, bookmakers wijzen gevaarlijke outsider aan

Wie wint er de Grand Prix van Oostenrijk? Volgens de bookmakers is de kans groot dat Max Verstappen de winnaar wordt, maar wijzen een grote outsider aan.

Dit weekend wordt er geracet in Max Verstappen-land. Nee, niet in Nederland, maar in Oostenrijk, waar tienduizenden oranjefans de Red Bull-coureur naar de overwinning hopen te schreeuwen. De bookmakers nemen dit ook zeker in beschouwing, maar toch is Verstappen niet de enige favoriet. Wel is hij de topfavoriet, want als je een tientje inzet op een zege voor de Nederlander, dan krijg je daar namelijk 'slechts' 22 euro voor terug als Verstappen daadwerkelijk als eerste over de finish komt. Charles Leclerc is de enige outsider die zich nog een beetje kan meten met de Red Bull-ster, al is een tientje inleg op de Ferrari-coureur goed voor een uitbetaling van €37,50.

Straatlengte achterstand

Het moge duidelijk zijn dat de bookies weinig vertrouwen hebben op een zege van iemand anders dan een coureur van het eerdergenoemde duo. Bij Sergio Perez krijg je namelijk het elfvoudige van je inleg terug als hij wint, terwijl dat bij Carlos Sainz zelfs het dertienvoudige is. Lewis Hamilton en George Russell worden minder kansen toegedicht in Oostenrijk dan afgelopen weekend op Silverstone. Een gokje op hen kan bij een inleg van tien euro namelijk 130 euro opleveren bij Hamilton en 170 bij zijn jongere teamgenoot Russell. Logischerwijs worden de coureurs in het middenveld nagenoeg kansloos geacht.

Leclerc heeft betere kansen op de pole

Opvallend genoeg is Verstappen in de kwalificatie niet de topfavoriet. Zijn kansen op de poleposition worden op vrijdag (het is een sprintraceweekend, red.) namelijk even hoog ingeschat als die van Leclerc. De andere coureurs zijn echter net zo kansloos, volgens de bookies, als op zondag tijdens de race.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie