Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Winnaar Indy 500 strijkt miljoenenprijs op + lucratieve bonus

Als Josef Newgarden na het drinken van de melk voor de overwinning in de Indy 500 zijn bankrekening checkt, weet hij dat de 200 ronden op de Indianapolis Motor Speedway in meerdere opzichten meer dan de moeite waar zijn geweest.

Newgarden Indy 500
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Penske

Natuurlijk is de eeuwige roem en de positie in de geschiedenisboeken de grootste prijs die je mee naar huis kunt nemen na deelname aan de Indy 500. Maar succes op The Brickyard is ook in financieel opzicht uiterst lucratief. Specifiek voor Josef Newgarden des te meer!

De afgelopen jaren is het prijzengeld voor de Indy 500 spectaculair gestegen, waarbij het grootste deel natuurlijk naar de winnaar gaat. Josef Newgarden kon door zijn zege in 2023 3,66 miljoen dollar bijschrijven op zijn bankrekening en dat zal dit jaar zeker meer zijn geweest. Dat is toch lekker verdienen in drie uur tijd!

Voor Newgarden houdt het daar echter niet mee op. Hij kan terugvallen op een bonusregeling die in het verleden nauwelijks van toepassing is geweest. Als iemand de Indy 500 twee keer achter elkaar wint zoals de Amerikaan deed, krijgt hij een bonus van 440.000 dollar, waarmee het totale prijzengeld neerkomt op meer dan vier miljoen!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen