Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Winnen in de Formule 1 moet goedkoper worden"

Renault-teambaas Cyril Abiteboul claimt dat de uitgaven van Formule 1 teams drastisch naar beneden bijgesteld moeten worden. Het moet volgens de Fransman 'goedkoper' worden om te kunnen winnen.

Ook al is Renault sinds 2016 weer een volwaardig fabrieksteam, het geeft bij lange na niet zoveel uit als bijvoorbeeld Mercedes, Red Bull en Ferrari. Volgens teambaas Cyril Abiteboul liggen de uitgaven exorbitant hoog en moeten ze dus naar beneden worden bijgesteld.

Overigens klaagt Abiteboul niet over het verschil in uitgaven tussen de drie topteams en zijn eigen Renault: "We wisten waar we aan begonnen toen we in 2016 weer als fabrieksteam terugkeerden. Maar dat maakt het niet minder opmerkelijk dat teams bereid zijn zulke enorme bedragen in een Formule 1-team te investeren. Ik respecteer de situatie echter en wij moeten gewoon alle zeilen bijzetten om in de buurt te komen van de prestaties van de topteams", aldus Abiteboul in gesprek met Racer . Desondanks denkt dat het huidige uitgavenpatroon in de Formule 1 niet te handhaven valt: "Op enig moment moet er een budgetplafond komen en moeten de inkomsten eerlijker verdeeld worden. Volgens mij is vrijwel iedereen het daarover eens, maar ik word graag gecorrigeerd als ik het mis heb." "De vraag is alleen wanneer die limiet ingevoerd moet worden, de timing is erg belangrijk. Mocht dat nog een jaar langer duren, dan is dat zo, maar uiteindelijk moeten we er naartoe werken dat winnen in de Formule 1 goedkoper wordt."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje