Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Winnende Verstappen duldt geen tegenstand in Real Racers Never Quit

Max Verstappen heeft de eerste race van de vierde ronde van 'Real Racers Never Quit' gewonnen. Op Road America was hij met de Formule 3-bolide iedereen te snel af.

Toen duidelijk werd dat de Formule 3-races op de maandagavond gereden zouden worden op het Amerikaanse Road America waren de coureurs al druk bezig met vrije training. Max Verstappen zat er goed bij, maar moest zijn meerdere erkennen in onder andere de nummer twee van het kampioenschap Kelvin van der Linde. Daniel Juncadella en Bent Viscaal waren de aller snelsten. Verrassende nieuwkomer in de serie heet Jenson Button.

In de kwalificatie troefde Verstappen echter alles en iedereen af. Hij pakte ruim anderhalf tiende op zijn grote concurrent, Lando Norris. Sheldon van der Linde deed eveneens goed van zich spreken met de derde tijd, vóór de tweede Nederlander, Nicky Catsburg.

Max Verstappen kent ogenblikken later een cleane start, maar hij weet in die eerste ronde Lando Norris niet van zich af te schudden. Terwijl achter het tweetal diverse schermutselingen plaatsvinden, waar onder andere Nicky Catsburg het slachtoffer van wordt, weet Verstappen te profiteren van een prachtgevecht tussen Norris en de gebroeders Van der Linde om de tweede plaats.

Met nog een paar ronden te gaan laat Verstappen zijn achtervolgers iets dichterbij komen, maar hij rijdt gecontroleerd naar zijn vierde zege in de online competitie. Door een fout van Kelvin van der Linde met nog één ronde te gaan, wordt het driemansgevecht achter de Red Bull-coureur een tweemansgevecht. Sheldon van der Linde trekt aan het langste eind, Lando Norris legt beslag op het laatste plekje op het podium.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten