Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull presenteert opvallende winstcijfers na ongekend succesjaar

Red Bull was ontzettend succesvol in 2023. Het team won 21 van de 22 races, maar zag desondanks de winst flink krimpen.

Horner Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2023 kon het niet op voor Red Bull en Max Verstappen. Het team won 21 van de 22 races en haalde zo op zeer dominante wijze de beide wereldtitels binnen. Het was het grootste succesjaar voor een team in de geschiedenis van de Formule 1, maar dat betekent niet dat de financiële cijfers van Red Bull er beter op zijn geworden.

Red Bull Racing, dat losstaat van moederbedrijf Red Bull GmbH, boekte volgens documenten op Companies House (de Engelse Kamer van Koophandel) een jaarwinst van 1,296 miljoen pond. In 2022 bedroeg de winst nog 2,057 miljoen pond, wat betekent dat er een afname van 800.000 pond zichtbaar is. De omzet was met 307 miljoen pond wel 29 miljoen pond hoger dan 2022.

Opvallend is ook de beloning voor de directeuren, in dit geval Christian Horner en Helmut Marko. Zij verdienden in 2022 3,447 miljoen pond maar stegen afgelopen jaar flink qua salaris. Horner en Marko ontvingen 7,190 miljoen pond in 2023, een verdubbeling. Omgerekend is dat ongeveer 8,5 miljoen euro.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS