Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wisseling van de wacht in Superbike WK: Bautista pakt negende zege van 2019

Alvaro Bautista heeft in 2019 al negenmaal gezegevierd. De Spanjaard, die na jaren actief te zijn geweest in de MotoGP dit jaar zijn opwachting maakt in het WK Superbike, is tot dusver nog altijd onverslaanbaar. Ook op het MotorLand Aragon won Bautista beide wedstrijden en de superpole-race.

Wat werden de Superbike-mannen er moe van, de dominantie van Jonathan Rea. Hoe hard iedereen ook zijn best deed om de Brit van P1 te verstoten, in ruim zeventig procent van de gevallen reed de Kawasaki-rijder schijnbaar achteloos naar de overwinningen. In 2019 is Rea echter de macht kwijt. Niemand minder dan Alvaro Bautista, de man die tussen 2002 en 2008 uitkwam in het wereldkampioenschap wegracen, heeft de troon overgenomen. Bautista liet zijn talent spreken in het openingsweekend op Phillip Island, maar heeft daarna geen steekje laten vallen. Ook in het Thaise Buriram won Bautista driemaal en zelfs de wedstrijden in Aragon waren allemaal een kolfje naar diens hand. Bautista, die tot voor het treffen in Phillip Island nog nooit een race in het WK Superbike reed, heeft zodoende nog altijd een bizarre honderdprocentscore: elke wedstrijd die hij startte, won hij ook daadwerkelijk. Na negen achtereenvolgende overwinningen staat de teller inmiddels op een waanzinnig aantal van 186 WK-punten, waar Rea, die bizar genoeg in elke race tweede werd, er 147 heeft. Na vier achtereenvolgende vierde plaatsen beleefde Michael van der Mark een iets minder weekend in Aragon. De goedlachse Rotterdammer kwam in Spanje tot een zesde en een achtste plaats in de lange wedstrijden en een vijftiende positie in de superpole. Van der Mark bezet na drie raceweekends een vierde plaats in de tussenstand, achter Bautista, Rea en teammaat Alex Lowes. Het volgende Superbike-raceweekend vindt plaats op Drentse bodem: volgend weekend zijn de motorrijders te bewonderen op het TT Circuit in Assen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"