Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wisselvallige resultaten op Silverstone laten Verstappen ruimte voor verbetering

Sinds zijn Formule 1-debuut in 2015 nam Max Verstappen vier maal mee deel aan de Grand Prix van Groot-Brittannië. Twee keer kwam hij er tot scoren, twee keer werd het een weekend om snel te vergeten.

2015 - Kwalificatie: P13 De eerste kennismaking van Silverstone met een Formule 1-auto verloopt bepaald niet naar wens voor Max Verstappen. De Nederlander klaagt over een gebrek aan grip aan de achterkant van zijn STR10 en geeft in de kwalificatie behoorlijk wat toe op zijn teamgenoot. 2015 - Race: DNF Een dag later verlost Verstappen zichzelf al snel uit zijn lijden. Na een vroege safety car-periode spint de Toro Rosso-coureur in de eerste de beste bocht van de baan, met een lichte touche met de muur tot gevolg. Het is één van de weinige smetjes op het debuutseizoen van Verstappen.

2016 - Kwalificatie: P3 De dominantie van Mercedes is tijdens de kwalificatie schrikbarend te noemen. Red Bull verliest met Max Verstappen liefst een seconde. Het goede nieuws voor de Nederlander is dat zijn teamgenoot en Ferrari nóg meer toegeven. 2016 - Race: P2 Max Verstappen laat zich ook in de deels natte race goed van voren zien. Op een halfnatte baan weet hij zelfs Nico Rosberg te verschalken. Aan het einde van de race pakt Rosberg die plek op een droge baan echter weer terug, maar omdat hij verbale hulp krijgt van het team over de boordradio, verliest hij die tweede plek weer aan Verstappen na een tijdstraf.

2017 - Kwalificatie: P7 Een jaar later is het Ferrari dat gewoon weer plaatsneemt achter Mercedes, of zoals in de kwalificatie, tussen de beide Mercedessen. Voor Max Verstappen rest niet meer dan de 'best of the rest'-positie, waar hij in 2017 een abonnement op lijkt te hebben. 2017 - Race: P4 Max Verstappen houdt de gehele race stand op die vijfde plaats, maar in de slotfase profiteert hij van de lekke banden van Ferrari. Raikkonen verliest enkel de tweede plaats aan Bottas, Vettel valt aanzienlijk verder terug, wat de Nederlander de vierde plaats in de schoot werpt.

2018 - Kwalificatie: P5 Na de overwinning op de Red Bull Ring worden Red Bull en Max Verstappen op Silverstone weer met de neus op de feiten gedrukt. Men geeft bijna een seconde toe op de poleposition-tijd van Lewis Hamilton en ook de Ferrari's blijven ver buiten bereik. 2018 - Race: P15 Helaas ziet Max Verstappen de finishvlag niet. Hij spint ten gevolg van een brake-by-wire-probleem en moet de race na 46 ronden staken. Omdat hij meer dan 90% van de race-afstand heeft afgelegd, wordt hij officieel wel opgenomen in de einduitslag van de race, en wel als vijftiende.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer