Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Witte rook uit Maranello: 'Ferrari achterhaalt probleem GP Australië'

Ferrari was na de wintertest de gedoodverfde favoriet voor dagsucces in de Grand Prix van Australië. De Scuderia kwam echter van een koude kermis thuis en zag hoe Mercedes er met een één-twee vandoor ging. Volgens insiders heeft Ferrari echter weten te achterhalen waarom het zo langzaam was Down Under.

Het is Leo Turrini, een Italiaans journalist met goede connecties met Ferrari, die meldt dat de Scuderia op thuis basis in Maranello heeft weten te achterhalen waarom het Mercedes geen partij wist te bieden in Melbourne.

Turrini weet echter niet inhoudelijk welke problemen aan de magere prestaties ten grondslag lagen, maar wel dat de rust lijkt te zijn teruggekeerd in Maranello: "Zelfs teambaas Mattia Binotto loopt er ontspannen bij, wat een goed teken is." Sebastian Vettel, goed voor de vierde plaats op het Melbourne Grand Prix-circuit, was op de vrijdag aanwezig in Italië om daar merchandise voor de fans van een handtekening te voorzien. Daar zou hij tijdens de presentatie van de nieuwe SF90 onvoldoende aan toe zijn gekomen, waarop hij de leden van de Ferrari-fanclub op zou hebben geroepen hun spulletjes op te sturen, zodat hij ze alsnog van een krabbel kon voorzien.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden