Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

'WK-overwinning van Verstappen niet in de stijl van Newey en Red Bull'

Met het wereldkampioenschap voor Max Verstappen behaalde topontwerper Adrian Newey zijn tiende titel. De RB16B won het coureurskampioenschap, maar niet geheel in de stijl zoals Red Bull normaal gesproken een seizoen doorloopt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © rn365/michaelpotts

Adrian Newey is een onmisbare schakel binnen Red Bull. De topontwerper is het meesterbrein achter de RB16B, waarmee Max Verstappen de coureurstitel kon binnenhalen. Het is de tiende titel voor Newey, al had hij deze volgens autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers niet aan zien komen. In de nieuwste podcast van RacingNews365 blikken de twee heren terug op het kampioenschapsseizoen.

"De tiende titel voor Newey, het is gewoon een legende", oordeelt Dimmers kort maar krachtig. "De man heeft jarenlang te maken gehad met het feit dat hij nog nooit over een competitieve motor beschikte. Ook dit jaar. Natuurlijk, Honda heeft een stap gezet, alleen Mercedes was gewoon nog steeds beter op een aantal vlakken."

2021 liep niet zoals Red Bull had verwacht

Red Bull kende volgens Dimmers een totaal ander seizoen dan voorgaande jaren. Dit niet alleen omdat de Oostenrijkse renstal nu wel meedeed voor de wereldtitels. "Red Bull kwam goed uit de winter en eigenlijk verloren ze het een beetje in de tweede seizoenshelft", zo legt hij uit. "Max heeft het ook gezegd, normaal zie je Red Bull vanaf de winterstop meters maken, nu was het juist andersom. Dat was niet in de stijl van Newey en Red Bull."

Desalniettemin is het coureurskampioenschap binnengehaald. En dat in de allerlaatste ronde van de allerlaatste race. "Hij heeft al zó veel kampioenschappen gewonnen, maar deze zag hij zelf ook niet aankomen", vindt Coronel. "Als je zag hoe hij naar zijn hoofd greep omdat hij niet wilde hoe mensen zagen dat hij brak, dankzij Max, dan heb ik wel zoiets van: mamma mia!"

Coronel hoopt op lange samenwerking met Newey

Volgens Coronel heeft Red Bull met Newey en Verstappen alle kaarten in handen voor meerdere wereldkampioenschappen. "Ik blijf het zeggen, deze man is héél belangrijk voor Red Bull, voor Max, hij gelooft in hem, 1000 procent. Dan heb je de ideale combinatie." Coronel benadrukt: "Never change a winning team!"

Beluister de gehele podcast hieronder!

Zelfs Hamilton was geen kampioen geworden in de Red Bull van Verstappen

Tom Coronel geeft flink af - 'Ga je schamen! - op Sergio Perez. Of Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk zich in die analyse kunnen vinden? Je hoort in de tweede kerstspecial van dit jaar!

11 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur