Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Woedende Piastri haalt giftig uit naar FIA/F1: "Het is gênant!"

Oscar Piastri is not amused met het feit dat zijn snelste kwalificatieronde werd afgepakt, waardoor hij terugviel van P3 naar P7. Waar zijn dan al die aanpassingen aan de Red Bull Ring dan goed voor geweest?

Piastri FP3 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Track limits, het was een begrip dat, in ieder geval op de Red Bull Ring, tot het verleden had moeten behoren. Waar in het verleden de stewards tijd tekort kwamen om alle overtredingen te controleren, legde men voor dit weekend grindstroken neer op de track limits-gevoelige plaatsen. Dan was het grind in dit geval de scheidsrechter en kon je er onmogelijk een voordeel mee behalen, zo luidde de redenatie.

En toch werd de snelste tijd van Piastri geschrapt vanwege... track limits. In bocht zes wel te verstaan, daar waar een enorme grindbak ligt bij het uitkomen van de bocht. Hij snapt dan ook niet hoe de wedstrijdleiding tot haar oordeel is gekomen en noemt de hele gang van zaken in gesprek met Sky 'gênant'.

"Het is echt een gênante vertoning. We doen al die aanpassingen met het oog op track limits. We leggen grindbakken neer, waarmee het duidelijk zichtbaar was dat ik niet van de baan ging. Niet eerder ging ik zo goed door die bocht, om de tijd vervolgens geschrapt te zien worden. Dan snap ik niet waarom ze honderden, duizenden of zelfs miljoenen uitgeven aan aanpassingen in de laatste twee bochten."

"Maar goed, alle anderen bleven wel binnen de lijnen, ik blijkbaar niet...", zo klinkt het vinnig, zeker uit de woord van de anders zo beheerste Piastri. Als hem gevraagd wordt voor wie hij het hele gebeuren zo gênant vind, voor de sport zelf wellicht, antwoordt hij als volgt.

"Ik gebruik elke centimeter van het circuit, dat is toch wat we allemaal willen zien? We doen zoveel moeite om dit soort problemen aan te passen en deze bewuste bocht hoeft op geen enkele manier een issue te zijn. Ik bleef op de baan en raakte het grind niet aan. Het overkwam nu enkel mij, dus wellicht sta ik er nu iets feller in, maar het is gênant dat we niet op de limiet kunnen racen. Eén centimeter verder en ik raak wél het grind en dan zou mijn ronde sowieso verpest zijn."

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024