© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Wolff bang voor Ferrari: "Rechtelijnsnelheid fenomenaal"

21 okt. 2018 08:00 René Oudman 1 reacties
Zijn coureurs mogen vanavond tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten als eerste en derde starten, maar toch is Mercedes-teambaas Toto Wolff niet zeker van een goede afloop. De Ferrari's kunnen prima meekomen op het Circuit of the Americas en de Oostenrijkse chef vreest hun rechtelijnsnelheid.

Het rode gevaar zal in eerste instantie van Kimi Raikkonen moeten komen. De Fin vertrekt namelijk als tweede, ondanks dat hij zich op P3 kwalificeerde. Teammaat Sebastian Vettel heeft echter een gridpenalty, waardoor de Duitser van de tweede naar de vijfde plaats zakt.

"Je kan Ferrari niet zomaar afschrijven", liet Wolff kort na de kwalificatie weten voor de camera van Sky Sports. "Wij komen rechtelijnsnelheid tekort ten opzichte van hen en daarom gaat het denk ik ontzettend lastig worden om de eerste plaats te verdedigen, na de start. In de media is Ferrari al een paar keer afgeschreven, maar ik heb telkens gezegd dat het veel closer is dan het lijkt."

"Gedurende het seizoen hebben we een flinke kluif gehad aan Ferrari en dat zal tot het einde van 2018 sowieso zo blijven. Voor wat ons betreft gaat het in de race om het behalen van het best denkbare resultaat - als Lewis het wereldkampioenschap nog niet kan beslissen, dan moeten we door naar Mexico om daar het best denkbare resultaat te noteren."

Mercedes' sterrijder Hamilton heeft met nog vier Grands Prix voor de boeg 67 punten voorsprong ten opzichte van Vettel. Met een overwinning kan Hamilton zijn vijfde wereldtitel binnenslepen: Vettel mag dan echter niet hoger finishen dan op P3.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen