Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff bang voor Ferrari: "Rechtelijnsnelheid fenomenaal"

Zijn coureurs mogen vanavond tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten als eerste en derde starten, maar toch is Mercedes-teambaas Toto Wolff niet zeker van een goede afloop. De Ferrari's kunnen prima meekomen op het Circuit of the Americas en de Oostenrijkse chef vreest hun rechtelijnsnelheid.

Het rode gevaar zal in eerste instantie van Kimi Raikkonen moeten komen. De Fin vertrekt namelijk als tweede, ondanks dat hij zich op P3 kwalificeerde. Teammaat Sebastian Vettel heeft echter een gridpenalty, waardoor de Duitser van de tweede naar de vijfde plaats zakt.

"Je kan Ferrari niet zomaar afschrijven", liet Wolff kort na de kwalificatie weten voor de camera van Sky Sports. "Wij komen rechtelijnsnelheid tekort ten opzichte van hen en daarom gaat het denk ik ontzettend lastig worden om de eerste plaats te verdedigen, na de start. In de media is Ferrari al een paar keer afgeschreven, maar ik heb telkens gezegd dat het veel closer is dan het lijkt." "Gedurende het seizoen hebben we een flinke kluif gehad aan Ferrari en dat zal tot het einde van 2018 sowieso zo blijven. Voor wat ons betreft gaat het in de race om het behalen van het best denkbare resultaat - als Lewis het wereldkampioenschap nog niet kan beslissen, dan moeten we door naar Mexico om daar het best denkbare resultaat te noteren." Mercedes' sterrijder Hamilton heeft met nog vier Grands Prix voor de boeg 67 punten voorsprong ten opzichte van Vettel. Met een overwinning kan Hamilton zijn vijfde wereldtitel binnenslepen: Vettel mag dan echter niet hoger finishen dan op P3.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"