Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff bang voor nieuwe rivaal: "Leclerc is een toekomstig superster"

Slechts een seizoen bij Alfa Romeo Sauber had Charles Leclerc nodig om de overstap naar een topteam te maken. De jongeling, die sinds jaar en dag deel uitmaakt van het opleidingsprogramma van Ferrari, mag volgend seizoen bij de Italiaanse stal instappen als vervanger van Kimi Raikkonen. Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt het een goede keuze van zijn grote tegenstander en geeft toe te vrezen voor de snelheid van de Monegask.

Wat Mercedes niet durft, doet Ferrari wel. De Scuderia wijst Raikkonen na vijf seizoenen in zijn tweede dienstverband de deur, waardoor Leclerc (20) over kan komen van Sauber. Mercedes houdt echter vast aan haar duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, dit brengt opleidingscoureur Esteban Ocon in de problemen. Voorlopig staat de 22-jarige Fransman met lege handen voor 2019.

Als Motorsport-Total Wolff vraagt of hij blij is dat Ferrari niet voor bijvoorbeeld Fernando Alonso heeft gekozen, maar Leclerc in de wagen zet, reageert de Oostenrijker geprikkeld. "Je moet uitkijken met wat je precies wenst. Een gast als Charles is voor mij een superster, een toekomstige superster. Buiten de auto gedraagt hij zich als een ideale schoonzoon. En wie goed doet, goed ontmoet", lijkt de Mercedes-baas met die laatste opmerking te sneren naar Alonso. "Dat Ferrari de kaart Charles speelt, is ontzettend goed voor de sport", voegt Wolff, die in een eerder stadium al liet weten dat teams 'vaker voor jong talent' moeten kiezen, daar aan toe.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'