Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff belooft: "Williams wordt geen Mini-Mercedes"

Mercedes-kopstuk James Vowles stapt over van de Duitse renstal naar Williams. De twee Formule 1-teams hebben banden met elkaar, maar dit wordt er niet meer of minder op met Vowles als teambaas. Toto Wolff belooft dat er geen 'mini-Mercedes' ontstaat.

Williams Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

James Vowles, de voormalige hoofdstrateeg van Mercedes, zal vanaf februari Jost Capito opvolgen als teambaas bij Williams. De voormalige Mercedes-prominent krijgt hierbij een grote rol binnen de F1-paddock en zijn voornaamste taak is natuurlijk Williams weer succesvol maken. Dit zal hij naar eigen zeggen compleet onafhankelijk doen.

Er is totaal geen sprake van belangenverstrengeling, dat belooft Vowles. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff legt aan een selecte groep media, waaronder RacingNews365, uit dat de Duitse renstal zich niet ineens meer gaat bemoeien met Williams. "Mensen met een leiderschapsrol binnen de Formule 1 hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen: we verdedigen onze eigen standpunten en we doen alles in onze macht om te winnen."

"Als ik ooit naar James was gegaan en hem had gevraagd naar een 'mini-Mercedes', dan zou hij me zeggen op te hoepelen. Er zijn altijd speculaties geweest over Williams dat met de Mercedes-motor een soort ondergeschikt team is, maar dat is natuurlijk niet waar."

Wolff benadrukt dat Mercedes zich nooit heeft bemoeid met de line-up van de coureurs en met andere zaken binnen het team. "We hebben altijd het gezag van de teamleiding erkend. James gaat daar doen wat goed is voor het team en wat goed is voor James om een stap voorwaarts te zetten."

Vowles: "Samenwerking met Mercedes niet uitgesloten"

Ook Vowles reageert op de vragen over een 'mini-Mercedes'. Hij is het volledig eens met de woorden van zijn voormalige teambaas. "Williams is een volledig onafhankelijke organisatie. Het hoort onafhankelijk te zijn van Mercedes, al betekent het niet dat Mercedes en Williams geen samenwerking gaan hebben in een of andere vorm."

"Die samenwerking was er namelijk al voordat ik bij het team kwam. Ik moet doen wat het beste is voor Williams", aldus de kersverse teambaas van de Britse renstal, die nogmaals benadrukt: "Er is geen sprake van een mini-Mercedes of een B-team of ook maar iets in die richting. Ik sta op eigen benen en wil successen boeken de organisatie om mij heen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Meest gelezen

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië