Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff blij met nieuwe FIA-president: "Heb alleen maar goed management gezien"

Sinds december vorig jaar kent de FIA een nieuwe president: Mohammed Ben Sulayem. Sinds zijn aanstelling zijn er een aantal dingen veranderd. Mercedes-teambaas Toto Wolff is in ieder geval tevreden.

Wolff Mexico 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na het Formule 1-kampioenschap van 2021, het jaar waarin Max Verstappen zijn eerste wereldtitel veroverde, veranderde er het een en ander in de koningsklasse. Niet alleen wedstrijdleider Michael Masi werd vervangen door een nieuwe wedstrijdleiding, Jean Todt had het einde van zijn termijn als FIA-president bereikt en werd vervangen door Mohammed Ben Sulayem.

De voormalig rallycoureur uit de Verenigde Arabische Emiraten doet zijn werk volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff erg goed, zo laat de Oostenrijker weten aan de Italiaanse tak van Motorsport.com. "Ik geloof dat Ben Sulayem met zijn aanpak heeft laten zien hoe hij beslissingen neemt."

"Iedere persoonlijkheid heeft zijn eigen karakteristieken en ik denk dat het belangrijkste aspect altijd is om transparant te zijn. Daarnaast moet je zorgen voor goed management en dat is wat ik tot nu toe ook bij hem heb gezien", aldus Wolff.

Wolff is zeer tevreden over de FIA-president

Bij Mercedes zijn ze tevreden met Ben Sulayem, ook al gaat nog niet alles even perfect. "Men komt altijd obstakels op de weg tegen en de organisatie van Mohammed moet nog wat regelen op bepaalde posities, maar ik ben verder tevreden over hoe alles verloopt."

"Ze zijn erg open, niet eigenwijs en zover ik het kan zien zijn ze heel transparant, eerlijk en integer", looft Wolff het team van de huidige FIA-president. De Mercedes-teambaas is duidelijk tevredener over de huidige stand van zaken bij de FIA na de controverse rondom de GP van Abu Dhabi in 2021. Wolff uitte toentertijd nog stevige kritiek op het autosportorgaan.

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!