Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff blij met nieuwe FIA-president: "Heb alleen maar goed management gezien"

Sinds december vorig jaar kent de FIA een nieuwe president: Mohammed Ben Sulayem. Sinds zijn aanstelling zijn er een aantal dingen veranderd. Mercedes-teambaas Toto Wolff is in ieder geval tevreden.

Na het Formule 1-kampioenschap van 2021, het jaar waarin Max Verstappen zijn eerste wereldtitel veroverde, veranderde er het een en ander in de koningsklasse. Niet alleen wedstrijdleider Michael Masi werd vervangen door een nieuwe wedstrijdleiding, Jean Todt had het einde van zijn termijn als FIA-president bereikt en werd vervangen door Mohammed Ben Sulayem. De voormalig rallycoureur uit de Verenigde Arabische Emiraten doet zijn werk volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff erg goed, zo laat de Oostenrijker weten aan de Italiaanse tak van Motorsport.com . "Ik geloof dat Ben Sulayem met zijn aanpak heeft laten zien hoe hij beslissingen neemt." "Iedere persoonlijkheid heeft zijn eigen karakteristieken en ik denk dat het belangrijkste aspect altijd is om transparant te zijn. Daarnaast moet je zorgen voor goed management en dat is wat ik tot nu toe ook bij hem heb gezien", aldus Wolff.

Wolff is zeer tevreden over de FIA-president

Bij Mercedes zijn ze tevreden met Ben Sulayem, ook al gaat nog niet alles even perfect. "Men komt altijd obstakels op de weg tegen en de organisatie van Mohammed moet nog wat regelen op bepaalde posities, maar ik ben verder tevreden over hoe alles verloopt." "Ze zijn erg open, niet eigenwijs en zover ik het kan zien zijn ze heel transparant, eerlijk en integer", looft Wolff het team van de huidige FIA-president. De Mercedes-teambaas is duidelijk tevredener over de huidige stand van zaken bij de FIA na de controverse rondom de GP van Abu Dhabi in 2021. Wolff uitte toentertijd nog stevige kritiek op het autosportorgaan.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024