Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff blij met ontwikkelingsstop Mercedes: "Een frustrerend proces"

Alhoewel het seizoen 2023 pas halverwege is, is Mercedes al bezig met 2024. Teambaas Toto Wolff vindt dat helemaal mooi. Hij legt uit waarom.

Hamilton Russell Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Mercedes-team staat na een moeizame seizoensstart bij het ingaan van de zomerstop op P2 in het klassement. Toto Wolff blikt in een Mercedes-video terug op de eerste helft van 2023. "Ons seizoen ging niet goed van start, maar de laatste races begrijpen we de auto beter", vertelt hij. "De strijd om P2 is erg spannend, tussen Aston Martin, Ferrari, McLaren en Mercedes. Nu draait het erom dat we focussen op hetgeen dat we nodig hebben om weer titels te kunnen winnen."

Eindelijk zijn de Silver Arrows volgens Wolff de juiste weg ingeslagen. "Het is positief dat we nu duidelijk een ontwikkelingsrichting zien die werkt. We snappen hoe we voor meer performance kunnen zorgen. Het is een frustrerend proces, want het vergt tijd om een auto fundamenteel te veranderen qua concept en aerodynamica", aldus de Oostenrijker.

Het doel voor de tweede seizoenshelft is dan ook helder. "Het is zaak dat we een betrouwbaardere auto aan de coureurs geven. Het draait namelijk niet alleen om de hoeveelheid downforce die op de auto zit, maar we willen dat de coureurs er van uit kunnen gaan dat de auto stabiel is op het moment dat ze insturen. Momenteel is dat niet het geval."

Doorontwikkeld zal de Mercedes-bolide dit jaar in ieder geval niet meer worden, vertelt Wolff. Dat vindt hij alleen maar mooi. Hij legt uit waarom. "We richten ons vizier op 2024, nu de ontwikkeling voor 2023 zo goed als gestopt is. Dat vind ik goed, want we kunnen nog veel optimaliseren aan de huidige auto zonder daar updates voor nodig te hebben. Dus laten we zien hoe we de W14 beter afgesteld krijgen en hoe we in het proces meer kennis op kunnen doen in aanloop naar het volgende seizoen."

Bekijk hieronder de volledige terugblik van Toto op de eerste seizoenshelft.

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola