Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff: "Bottas door strategische fout Mercedes niet voorbij aan Verstappen"

Toto Wolff zag namens Mercedes zijn coureurs als eerste en als derde over de streep komen in de Grand Prix van Spanje. Mercedes moest toestaan dat Max Verstappen de tweede plaats afsnoepte van Bottas. Wolff legt uit waarom hij uiteindelijk niet kon counteren.

Hamilton Verstappen Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes zette Valtteri Bottas in de slotfase van de race op zachte banden in een poging hem alsnog Max Verstappen aan te laten vallen. Bottas kwam nauwelijks dichterbij, laat staan dat hij een aanval kon wagen. Een verkeerde keuze, zo oordeelt teambaas Toto Wolff ten overstaan van Sky Sports F1 na afloop.

"Bottas kende natuurlijk een slechte start, maar dat is niet de reden dat hij Verstappen niet heeft geklopt. Hij kon het gat dichten naar Max, maar niet in die laatste stint. De keuze voor zachte banden was toen niet de juiste. We hadden voor medium banden moeten gaan, maar dat wisten we op dat moment niet."

Hamilton lijkt beter door te hebben gehad dat de medium band de betere band was, hij koos daar immers in de slotfase van de race zelf voor: "Ook Lewis wilden we die zachte banden geven, maar hij weigerde dat. Daaraan zie je hoe onwijs sterk hij is, zijn instinct werkt feilloos. Hamilton is een klasse apart, rijdt echt in zijn eigen wereld."

Maar niet alleen Hamilton verdient lof, Wolff prijst na de minder goed verlopen race van vorige week het hele team: "We hebben na een moeizaam weekend de juiste beslissingen genomen en nu winnen we weer, iets waaruit de kracht van het team blijkt", aldus de trotse voorman.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"