Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff: "Bottas door strategische fout Mercedes niet voorbij aan Verstappen"

Toto Wolff zag namens Mercedes zijn coureurs als eerste en als derde over de streep komen in de Grand Prix van Spanje. Mercedes moest toestaan dat Max Verstappen de tweede plaats afsnoepte van Bottas. Wolff legt uit waarom hij uiteindelijk niet kon counteren.

Hamilton Verstappen Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes zette Valtteri Bottas in de slotfase van de race op zachte banden in een poging hem alsnog Max Verstappen aan te laten vallen. Bottas kwam nauwelijks dichterbij, laat staan dat hij een aanval kon wagen. Een verkeerde keuze, zo oordeelt teambaas Toto Wolff ten overstaan van Sky Sports F1 na afloop.

"Bottas kende natuurlijk een slechte start, maar dat is niet de reden dat hij Verstappen niet heeft geklopt. Hij kon het gat dichten naar Max, maar niet in die laatste stint. De keuze voor zachte banden was toen niet de juiste. We hadden voor medium banden moeten gaan, maar dat wisten we op dat moment niet."

Hamilton lijkt beter door te hebben gehad dat de medium band de betere band was, hij koos daar immers in de slotfase van de race zelf voor: "Ook Lewis wilden we die zachte banden geven, maar hij weigerde dat. Daaraan zie je hoe onwijs sterk hij is, zijn instinct werkt feilloos. Hamilton is een klasse apart, rijdt echt in zijn eigen wereld."

Maar niet alleen Hamilton verdient lof, Wolff prijst na de minder goed verlopen race van vorige week het hele team: "We hebben na een moeizaam weekend de juiste beslissingen genomen en nu winnen we weer, iets waaruit de kracht van het team blijkt", aldus de trotse voorman.

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull