Wolff: 'Bottas wist ongeluk met Ricciardo te voorkomen'

17 apr. 2018 12:17 Koen Bakker 2 reacties
Tijdens de Grand Prix van China werd Valtteri Bottas op ongekende wijze ingehaald door uiteindelijke winnaar Daniel Ricciardo. Mercedes-teambaas Toto Wolff noemt de move van de Australiër op Bottas 'brutaal' en zegt dat de Fin een ongeluk voorkwam door de deur niet volledig dicht te gooien.

Wolff heeft niks dan lof voor Ricciardo

Valtteri Bottas werd bij de Grand Prix van China tweede en werd vlak voor het einde van de race ingehaald Red Bull-coureur Daniel Ricciardo. De Australiër had verse banden gekregen na een goede beslissing van zijn team tijdens de Safety Car. 

De inhaalmanoeuvre van Ricciardo was met veel risico. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft in gesprek met Autosport aan dat de move erg 'brutaal' was. Bottas gaf hem de ruimte: "Bottas voorkwam een ongeluk in mijn ogen. Maar daardoor slaagde de actie van Ricciardo wel."

Wolff heeft niks dan lof voor Ricciardo: "Ricciardo is erg goed en dat bewees hij andermaal in China. Hij was erg efficiënt en reed een erg goede race."

Bottas gaf direct na de race via de board radio al te kennen: "so unlucky with the Safety Car". De Fin was volgens Wolff inderdaad ongelukkig met de Safety Car: "Bottas maakte geen fouten en reed eigenlijk een perfecte race. De enige die dat heeft gedaan afgelopen zondag. Helaas hadden we pech met de Safety Car die op het verkeerde moment op de baan kwam."

Mercedes pakte in China nog wel de leiding in het constructeurskampioenschap maar dat doet Wolff niets: "Het enige positieve aan dit weekend is de race van Bottas."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen