Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "De volgende titel is eerder voor Hamilton dan voor Russell"

Mercedes heeft met Lewis Hamilton en George Russell een sterke driver line-up. Het lijkt erop dat we dit duo in de komende jaren nog bij de Duitse renstal zullen zien. Teambaas Toto Wolff bespreekt de relatie tussen de twee Britten.

George Russell maakte dit seizoen zijn fulltime-debuut als coureur voor Mercedes. Twee jaar geleden moest de jonge Brit al invallen in Bahrein, maar greep mis op de overwinning door flinke pech. Russell doet het dit seizoen zeker niet onaardig naast zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De 24-jarige coureur staat 15 punten boven Hamilton in het klassement. Hamilton heeft onlangs laten optekenen dat hij zijn contract bij Mercedes wil laten verlengen en dus zal de verwachting zijn dat de twee Britten voor de komende jaren nog voor de Duitse renstal zullen blijven rijden. Mercedes-teambaas Toto Wolff bespreekt de verhouding tussen twee. "George heeft een geweldige persoonlijkheid", begint Wolff tegenover Channel 4 . "Hij was natuurlijk aan het hopen om in een Mercedes te komen en racen en kampioenschappen te winnen. Die tijd komt nog wel. Hij zal races winnen, hij zal racen voor kampioenschappen. Hij heeft het absoluut in hem, maar misschien is er eerst nog een kampioenschap voor Lewis."

Wederzijds respect

"Hoe ik de relatie (tussen Hamilton en Russell, red.) beschrijf is: de respect van de rookie die erkent dat zijn teamgenoot de beste coureur ooit is, met Michael (Schumacher). En ook het respect van Lewis die zichzelf in George terugziet op een manier van talent, leeftijd en opgroeien", gaat Wolff verder. "Hoe raar het ook klinkt, je teamgenoot is je eerste vijand. Lewis begeleidt George op een manier en George accepteert de rol van de jonge leeuw terwijl ze beide de ambitie hebben om hun teamgenoot te verslaan en races en titels te winnen. Die dynamiek werkt denk ik heel goed vandaag de dag."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden